iMessage not working...Help...

Discussion in 'iOS 5 and earlier' started by fuzion11, Nov 17, 2011.

  1. fuzion11 macrumors 65816

    fuzion11

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #1
    I have 3 numbers/emails set to receive iMessages....

    My cell number which when I send a test message to works fine.

    The other 2 email address, used to work great, but have no stopped receiving...it says they send fine, just doesn't receive.

    I've tried disabling and enabling iMessage via the settings app and it didn't seem to fix the issue...I've tried a hard reset too.

    Any suggestions please??
     
  2. dickdaney macrumors regular

    Joined:
    Dec 10, 2009
    #2
    More data needed. Do you have 3 different devices, each using a unique apple id? what devices are you using? is the recipient getting the messages that your device is showing as sent/delivered?
     
  3. fuzion11 thread starter macrumors 65816

    fuzion11

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #3
    No it's all on the same device and iPhone 4s...I have my cell number, my apple email ID and another email address that is not associated with Apple, but has still been verified within iMessage to receive messages...I don't know anyone else with iMessage so I can't send a test message to them...I do however receive successful test messages to myself, but only on my cell number, not the 2 email address associated with iMessage.

    Also, I've tried turning wifi off and using it only on 3G...still no difference.
     
  4. fuzion11 thread starter macrumors 65816

    fuzion11

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #4
    Just tried deleting and reinstalling the same email address and still no help...still not receiving on those two emails via iMessage.
     
  5. Coleman2010 macrumors 68000

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Location:
    NYC
    #5
    Removing and re-adding them back worked for me. The email addresses are listed as verified?
     
  6. fuzion11 thread starter macrumors 65816

    fuzion11

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #6
    Well it doesn't say verified anywhere, but I do remember verifying them when I first entered the email info...now when I delete and reenter the addresses it just adds them automatically because they have already been verified.

    Not sure what to do here...I can still send them to my phone number, just not the 2 email addresses I also have attached to iMessage.

    I even tried a hard reset and sending them through 3G solely.
     
  7. Coleman2010 macrumors 68000

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Location:
    NYC
    #7
    When you click on the email address it should display verified. If it's not. Reverify the email address.
     
  8. fuzion11 thread starter macrumors 65816

    fuzion11

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #8
    There is NO option to reverify the email address...I don't know where that tab is located...the odd thing is that when I'm typing in the email address I want to send it to (one of the two email address I've already set up before) I see the blue speech bubble beside the email as it auto suggests who I'm likely looking for...meaning that those emails are already verified under iMessage.

    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
     
  9. blueroom macrumors 603

    blueroom

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Toronto, Canada
  10. fuzion11 thread starter macrumors 65816

    fuzion11

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #10

    No it's no JB'd as it's an iP4s...I was thinking of restoring it, but I don't believe Apple is still signing the 5.0 firmware....definitely don't want to be upgrading to 5.0.1
     
  11. blueroom macrumors 603

    blueroom

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Toronto, Canada
    #11
    Since it's not jailbroken why not update to 5.0.1?

    iMessage is working fine on my families & friends iOS devices.
     
  12. fuzion11 thread starter macrumors 65816

    fuzion11

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #12
    Well the only reason it isn't JB is because there isn't a JB available to the iP4s yet...if one mistakenly upgrades to 5.0.1 that really shuts the hope of them being able to JB as the DevTeam are working on an exploit for 5.0

    Can anyone confirm or deny 100% whether Apple is still signing 5.0 or not??
     
  13. Coleman2010 macrumors 68000

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Location:
    NYC
    #13
    I wouldn't do a restore yet. I'm not sure what's up with your iMessage though. Have you tried making a temp email account to verify and test iMessage?
     
  14. FaustsHausUK macrumors member

    FaustsHausUK

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Location:
    Chicago, IL
    #14
    Go to http://appleid.apple.com/ to re-verify email addresses. That is the central site that is used for Game Center, iMessage and various other services that now rely on your Apple ID.
     
  15. AIP5 macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 2, 2011
    #15
    Wait, you just said you didn't have any mates in your contacts with iMessage... So how are you testing it out?
     
  16. fuzion11 thread starter macrumors 65816

    fuzion11

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #16
    If you were asking me that question...you're right, I don't have any mates with iMessage...I tested it out by sending a test message to my own email address, which I verified through iMessage...yet it doesn't work anymore...

    But whoever left that central link to try to re-verifiy my emails...thank you! I'm going to try it now and will report back.
     
  17. fuzion11 thread starter macrumors 65816

    fuzion11

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #17
    So the link didn't work, I went to the site, reverified all the emails, still nothing...

    Then I deleted one of them, changed the "caller ID" to the remaining email address, gave it a test and it worked.

    No idea why or how that method seemed to help...but it did.

    Thanks everyone!!
     

Share This Page