iMessage photos not downloading

Discussion in 'iOS 8' started by captbunch18, Sep 30, 2014.

  1. captbunch18 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2014
    #1
    Ok...

    iPhone 6 plus, running 8.0.2.

    When someone sends a picture to me via iMessage, all I get is the downloading box. However, if I go to details, I can see the image.

    Did I do this by setting something up wrong or is there a fix??
     

    Attached Files:

  2. Trebuin macrumors 65816

    Trebuin

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Location:
    Central Cali
    #2
    I saw this yesterday from someone else, could you try force closing the app, restart your phone, then open it. Force close: double click home button and swipe closed. Let us know if that works. I think it may have been due to iCloud being down yesterday.
     
  3. captbunch18 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2014
    #3
    that seemed to work, but now my iMessages that I am sending are going from my email and not phone...
     
  4. Trebuin macrumors 65816

    Trebuin

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Location:
    Central Cali
    #4
    There's a setting for that, give me a min.

    ----------

    Go to Settings, Messages, Send & Receive, Start new conversations from, and select your phone number. That should control the priority there.
     
  5. captbunch18 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2014
    #5
    ok..I will try that. Thanks for your help.
     
  6. captbunch18 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2014
  7. chmuriel macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2014
    #7
    same issue...

    having the same problem... after closing messages app and restarting phone now the "downloading" image has been replaced by a question mark.
     
  8. captbunch18 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2014
    #8
    It is a Question mark. However, if they resend the image, it came through on mine.
     
  9. chmuriel macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2014
    #9
    just ran across this post on the apple forums:

    https://discussions.apple.com/thread/6542242

    I reset my network settings and images started coming in fine after that, it didn't fix the ones that didn't download correctly, but I'm ok with that.
     

Share This Page