iPhone iMessage pictures say "Delivered" but recipient does not receive them

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by wildonrio, Feb 19, 2013.

  1. wildonrio macrumors 6502

    Joined:
    Aug 15, 2008
    #1
    Hi everyone,

    I'm on 6.1, iPhone 5. My iMessage pictures say "Delivered" under them, but the intended recipient doesn't ever get them. Sending as MMS DOES work, as well as normal text iMessages.

    I have biteSMS installed, but the standard Messages app is having the same problem.

    I tried turning iMessage off and on again, and that didn't fix it. I can also RECEIVE picture iMessages, just not send.

    Any help is appreciated.
     
  2. 1984world macrumors 6502

    1984world

    Joined:
    Aug 26, 2008
    #2
    I had exactly the same problem with my 4s and it was because bitesms was installed. Once i deleted bitesms, the stock app worked fine.

    I had posted on the bitesms forums, and a couple of other people had the same issue (it seems it is actually pretty rare).

    The developer attempted to help, but it is hard for him to recreate without having the device in hand (he can't seem to recreate it, and it is not widespread enough to have a lot of people providing info). I eventually left bitesms, and when i came back with 6.1 jailbreak, it works great again.

    Try a restore and then reinstalling the app. I'm not sure if it was a bug from another app affecting it or what. Sorry I can't help more.
     
  3. wildonrio thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 15, 2008
    #3
    Thanks for the reply! Two questions for you.

    1. Do you have a link to the thread you created on biteSMS? I'd like to bump it.
    2. Did simply uninstalling and reinstalling biteSMS without restoring fix the issue? Restoring is no fun, and I'd like to keep biteSMS.
     
  4. guitarmandp macrumors 6502

    Joined:
    Sep 21, 2012
  5. robotphood macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 25, 2010
    #5
    I have the same problem right now. Everything was fine so I'm not so sure what triggered it. Uninstalling bitesms did not fix the issue. Couple questions for you guys/gals:

    1) What bitesms version where you using (big boss or beta builds from Cydia.bitesms.com)

    2) After restoring iMessage works again with bitesms?
     
  6. kiddk1 macrumors regular

    Joined:
    Aug 16, 2009
    #6
    wow I am having this same issue, dont know what happened because it was working fine and something triggered it, I will try deleting bitesms and see if that helps, I really dont want to do a restore but if I have to I will.
     
  7. robotphood macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 25, 2010
    #7
    I ended up restoring. Deleted pretty much every tweak including bitesms with no luck.
     
  8. Cherodactyl macrumors newbie

    Joined:
    Nov 14, 2012
    #8
    I have this same issue, used to work before, I don't know when this happened. Going to try and uninstall BiteSMS and see if the native SMS app will work.
     
  9. Samanosuke macrumors 6502

    Joined:
    Mar 21, 2013
    #9
    Do you have manual correct pro, if so remove that. That solved my issue.
     
  10. kalirob99 macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #10
    You might want to try using the beta BiteSMS for now, the latest version supposedly fixed messaging not sending or repeating alerts.

    cydia.bitesms.com
     
  11. Cherodactyl macrumors newbie

    Joined:
    Nov 14, 2012
    #11
    So I uninstalled biteSMS and the native SMS app also wasn't sending MMS. I reinstalled biteSMS again. Just removed Manuel Correct, sent an iMessage MMS from my phone to my iPad and still nothing. :/


    cydia.bitesms.com doesn't have anything except the bitesms I already have installed. No listing for a beta version or anything. :(
     
  12. chaohliu macrumors newbie

    Joined:
    Aug 13, 2012
    #12
    when you remove the tweaks, you need to do a restart first. try removing them again and restarting and then testing.
     
  13. Cherodactyl macrumors newbie

    Joined:
    Nov 14, 2012
    #13
    actually, when I added the bitesms.cydia.com source, it had an update to my biteSMS that wasn't there. I installed the update, sent myself another picture from my phone to my iPad through iMessage and it worked! I haven't tested it out to non iMessage users yet, but so far I think Manual Correct was the culprit. Now I just have to break the habit of touching the screen for a correction.
     
  14. iMrNiceGuy0023 macrumors 68000

    Joined:
    Jun 5, 2009
    #14
    I'm having the same issue as well, but I don't have biteSMS installed.

    iPhone 5 6.1.2 jailbroken. My iPad 2 and iPhone 4s send pics fine with no issues at all using iMessage.

    Regular text message pics send fine
     
  15. darricksailo macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #15
    you don't need to have biteSMS installed to get this problem. if you have this problem, only having the latest beta of biteSMS can fix it (as of right now; doesn't seem like anyone is interested into pushing a fix to this on cydia)

    http://forums.bitesms.com/forums/1/topics/6125?page=9#post_50875

     
  16. iMrNiceGuy0023 macrumors 68000

    Joined:
    Jun 5, 2009
    #16

    Well. This worked!! I can send mms now thru iMessage.
     

Share This Page