iMovie '11 exporting issue.

Discussion in 'Digital Video' started by FreddieN, Oct 4, 2011.

  1. FreddieN macrumors newbie

    Joined:
    Oct 4, 2011
    #1
    Alright, so here is the issue: I have a fully finished project, it plays beautifully inside of iMovie itself, but when I go to export it the finished exported product looks very "stuttery, choppy, and shakey" in other words it looks terrible, and makes me feel like I wasted a lot of my time putting the project together.

    I've tried a number of different exporting settings from the lowest possible quality output to the highest. No matter what it still produces the same effect.

    I thought it may have been my footage itself but it is recorded in 1080p at 30fps so there should be no problems there.

    Here is an example video of what I am talking about:
    http://www.youtube.com/watch?v=bRLCVVWeuYA

    **note this is not the video project I am talking about, but that is the same type of effect that iMovie is producing for me no matter what settings I export at. I actually found this video off another forum with someone having the same issue.

    Here: http://www.macprovideo.com/forum/vid...-idvd&id=33779

    I can not seem to figure out what it is, so I'm hoping that someone here may have the answers I'm looking for.

    Thanks in advance to anyone who may help me. :D
     
  2. danpass macrumors 68020

    danpass

    Joined:
    Jun 27, 2009
    Location:
    Miami, FL
    #2
    that's wicked lol


    first movie on that machine?

    what hardware?
     
  3. Zwhaler macrumors 603

    Zwhaler

    Joined:
    Jun 10, 2006
    #3
    Try exporting with Quicktime using the highest quality settings for video and audio (I like AAC VBR highest quality)
     

Share This Page