iMovie Problem when recording using iSight

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by bingefeller, Oct 21, 2007.

  1. bingefeller macrumors 6502

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Location:
    Northern Ireland
    #1
    I'm rather concerned about the loud pop noise that my speakers give off when I select my iSight camera in iMovie HD. Would anyone know how I can remedy this? I checked the sound preference and none of the input level bars were up that far.

    I am using an internal iSight.

    My iMovie is iMovie HD 6.0.3.

    I use a 17inch iMac Intel Core 2 Duo 2ghz running OS X 10.4.8.

    My device for soundinput is the built in mic.

    Would anyone have any idea as to why this happens?
     
  2. Britanium macrumors member

    Joined:
    Mar 9, 2007
    #2
    I have no idea why this is happening to you. I just tried it on my MBP using the same version of iMovie and iSight, and there was no loud popping sounds here - I tried it twice...
     
  3. bingefeller thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Location:
    Northern Ireland
    #3
    Hmm..... I'm probably doing something wrong or I have the wrong settings or something. It doesn't happen to me all the time. I've recorded three short videos and it happened twice.
     
  4. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #4
    Does the pop sound still come out with speakers on mute?
     
  5. bingefeller thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Location:
    Northern Ireland
    #5
    Yes it does. It's very loud and sudden and has made me jump a few times. Once I do record I have no problems with sound at all.
     
  6. QuantumLo0p macrumors 6502a

    QuantumLo0p

    Joined:
    Apr 28, 2006
    Location:
    U.S.A.
    #6
    Do you have another iSight you could try?

    If not, do you at least have another mic to try?
     
  7. bingefeller thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Location:
    Northern Ireland
    #7
    No, I don't. I am just using the built in mic..... I'm not really into it that much, it's more of a hobby to me. :)

    OK I just tried again and I had the volume muted and, when I moved the little slider over, it didn't make the sound. I really don't know what's causing this. I guess I"ll just live with it the way it is.
     

Share This Page