Imported Slo-Mo videos play only at full speed

Discussion in 'iOS 8' started by Merkyworks, Oct 3, 2014.

  1. Merkyworks macrumors 6502

    Joined:
    Oct 14, 2008
    #1
    I have some slo-mo videos that I recored with my 5s and then imported into my Aperture library. When syncing my 5s the slo-mo videos would show up in a dedicated "slo-mo" album on the phone. With my 6 the album still shows the slo-mo videos but now they only play at full speed. Has anyone else noticed this? I'm guessing is another iOS 8 bug or something.
     
  2. matthewadams macrumors regular

    Joined:
    Dec 6, 2012
    #2
    I just don't think Aperature has Slo-Mo support. When I import Slow-Motion Videos via Image Capture they come with a dedicated file (which holds the start/end-points of the Slow-Mo segment) and preview in Finder works well (given this is on Yosemite, not sure this works on Mavericks).
    I guess it's Aperture to blame, or the lack of an "export" option on Photos.
    But I think it has been like this since the 5S ? (can't tell cause I came from a 4S)
     
  3. Merkyworks thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 14, 2008
    #3
    On my 5s running latest iOS 7 software they played as slo-mo, I do believe they didn't show as slo-mo in Aperture but I was okay with that.
     
  4. coolio93 macrumors 6502

    Joined:
    Apr 15, 2013
    Location:
    Houston, TX
    #4
    Had that problem because not all apps support slo mo video.

    Downloaded this and never had this problem again


    SloMo Share! for iPhone 5S - Share slow motion videos to Instagram, whatsapp, and eleswhere by Ki Tat Chung
    https://appsto.re/us/tujxR.i
     
  5. jaypr macrumors member

    Joined:
    Oct 30, 2013
    #5
    Just noticed that all of my old slo-mo videos that were taken with my 5s and restored to my 6 plus can only be played at full speed now on the 6 plus and the slo-mo aspect cannot be edited. Worth mentioning that the videos are still displayed in the slo-mo folder.
     
  6. Stuke00 macrumors 68000

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Location:
    Collinsville,IL
  7. Merkyworks thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 14, 2008
    #7
    This is exactly what mine is doing as well, this must be a bug of some sort then.

    I can import into iMovie and slow them down but it's BS that i have to import into iMovie just to gain functionality that I previously had.
     
  8. bradkrischel macrumors 6502

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Location:
    USA
    #8
    When I send a slo-mo video to someone in the Messages app they say they can view it in slo-mo, but when I click to play the video in the app it plays at full speed. So there must be something weird going on with the slo-mo videos.
     
  9. Ajones330 macrumors 6502a

    Ajones330

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Location:
    SEC Country

Share This Page