imported video not showing in iMovie

Discussion in 'Digital Video' started by stevemcm1, Oct 22, 2012.

  1. stevemcm1 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Location:
    Hong Kong
    #1
    Hi,

    I imported a few videos from my iPhone to iMovie 11 directly (not via iPhoto). Only the first 3 show up in event library.

    After going through finder to check, they are all there. Strange, I thought.

    Anyone can help me get them to show up in the event library?

    Thanks
     
  2. daybreak macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 4, 2009
  3. stevemcm1 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Location:
    Hong Kong
    #3
    Hi, thanks for that. I wasn't totally sure what you meant, but it gave me a few ideas.

    I used Quicktime to open one of the files from iMovie events (going through finder). I couldn't see a way to move it to Quicktime?

    Anyway, with the file open in Quicktime I exported it to iMovie.
    Reopened iMovie - there it is, in a dropbox, ready to be put in an event.

    So, in effect, there were two copies of the file in iMovie - one it could see, one it couldn't. Took ages too.

    But got another idea. Using iMovie 'import movie' I could import each file from imovie events in finder (even though it can't see them in the open application), into a new imovie event - which it could see.

    That make sense? Probably not. But it worked
     
  4. daybreak macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 4, 2009
    #4
    You know sometimes one just must go with ones instinct. Many times i want too to a task in iMovie or FCP-X and it is like seeing a Ghost saying "NO WAY"
    Good luck with any future work you do.:apple:
     
  5. stevemcm1 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Location:
    Hong Kong
    #5
    Cheers.

    One more question has just cropped up, with the emphasis on 'crop'.

    For reasons unknown, when I put one particular clip into my imovie project from iMovie event, it gets cropped - ie. I lose a bunch of peoples' feet. The 5 other clips are fine.

    I checked the original file - ok. In event - ok. In project - cropped.
    I deleted it, uploaded again. Same problem.

    Anyone can tell me what's up?
     

Share This Page