In what order should I place the cards

Discussion in 'Mac Pro' started by GEORGE-GREEK, Mar 21, 2013.

  1. GEORGE-GREEK, Mar 21, 2013
    Last edited: Mar 22, 2013

    GEORGE-GREEK macrumors newbie

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Location:
    GREECE
    #1
    In what order should I place the cards in Mac Pro slots I have ordered : 1)msi gtx 570, 2)matroxcompresshd, 3) velocity x2 and LaCie USB 3 pci card.

    Thanks.
     
  2. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC
  3. GEORGE-GREEK thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Location:
    GREECE
  4. nigelbb macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 22, 2012
    #4
    It depends which Mac Pro you have. Slot 1 for the graphics card is always correct.
     
  5. GEORGE-GREEK thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Location:
    GREECE
    #5
    I made this question because I heard in this forum that there are problems at slot1 for gtx 570, if put gtx 570 in slot 2 can I put matroxcompresshd in slot 1?
     
  6. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC
    #6
    Isn't the GTX 570 a dual slot card? If you put it in Slot 2 you lose Slot 3 and then can't fit all your cards in.
     
  7. nigelbb macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 22, 2012
    #7
    I have a GTX570 in slot 1 with no problems. It is indeed a double width card.

    If the OP's Mac Pro is an early 2008 3,1 like mine then it is better to put the Velocity x2 in slot 2 as 1&2 are 16X PCIe V2.0 while 3&4 are 4X PCIe V1.1
     
  8. orlondo macrumors newbie

    Joined:
    Dec 30, 2011
    Location:
    Bay Area, CA
    #8
    Slot 1 (bottom) and 2 are the only true electrical 16-lane PCI-E slot, you will need your video card to go into either of them. The rest of the cards look like they're just 1-lane PCI-E cards, so it will not matter at all where the rest are plugged in. Slots 3 an 4 are only 4x slots, so you would otherwise only want to use a 4x or less card in those slots.

    You can also configure and check the PCI-E settings.
    http://support.apple.com/kb/HT2838
     
  9. Killerbob macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 25, 2008
    #9
    In the MP3,1 the PCIe Expansion Slot Utility doesn't apply! You have 2 x16 ver. 2.0 (slots 1 and 2), and 2 x4 ver. 1.0 (slots 3 and 4).

    Some people (like myself) have reported issues with having the graphics card (GTX680) in slot 1, and have moved it to slot 2, keeping slot 1 open for Raid, Accelsior, or like-wise cards that require PCIe x16 and/or ver. 2.0.

    When I put the graphics card in slot 1, it simply does not work. That could be because of the GTX680 in slot 1, or because of my Accelsior card in slot 2, but it doesn't work, and when I switch them, it works just fine.
     
  10. nigelbb macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 22, 2012
    #10
    The OP has a GTX570. As I reported earlier I have a GTX570 in Slot 1 with no problems. I would guess that the problem is with your GTX680 maybe a power issue. I have a Velocity X2 in slot 2.
     
  11. Killerbob macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 25, 2008
    #11
    I specifically got he eVGA GTX680 SC card because it only uses 2x6-pin power, and should use less than 225W.
     
  12. pgp78 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 29, 2010
    #12
    Γιώργο,

    Η σειρά που είπες είναι σωστή.

    Εφκλείδης

     
  13. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC
    #13
    Please post in English as MacRumors is an English language forum :)
     

Share This Page