Resolved Incredibly annoying window focus issue using OS X 10.6.8

greenythebeast

macrumors regular
Original poster
Mar 24, 2008
201
0
I have been having a problem only recently involving window focus using my MBP running 10.6.8. For some reason every couple of minutes my windows lose focus and I have to click on them to regain the focus. If I'm watching a video in fullscreen, the Dock appears out of nowhere when this happens. When the windows lose focus, I can press ⌘ + Q and the window I was using regains focus. This makes me believe it is some sort of program that is causing the problem.

A video of the issue can be seen here: http://www.youtube.com/watch?v=XBKaH5zhRMY

An image of the fullscreen video issue can be seen here: http://imgur.com/8oJYm

Can anyone suggest how I can figure out what is causing the problem and how I can fix it? Thanks!
 
Last edited:

talmy

macrumors 601
Oct 26, 2009
4,706
266
Oregon
You could either start killing processes until the problem goes away, or run activity monitor, wait for the focus to be grabbed, do the command-Q and see what process vanishes from the list.
 

samh

macrumors 6502
Oct 29, 2009
317
3
I have been having a problem only recently involving window focus using my MBP running 10.6.8. For some reason every couple of minutes my windows lose focus and I have to click on them to regain the focus. If I'm watching a video in fullscreen, the Dock appears out of nowhere when this happens. When the windows lose focus, I can press ⌘ + Q and the window I was using regains focus. This makes me believe it is some sort of program that is causing the problem.

A video of the issue can be seen here: http://www.youtube.com/watch?v=XBKaH5zhRMY

An image of the fullscreen video issue can be seen here: http://imgur.com/8oJYm

Can anyone suggest how I can figure out what is causing the problem and how I can fix it? Thanks!
Could be a mouse issue.
 

greenythebeast

macrumors regular
Original poster
Mar 24, 2008
201
0
I think I may have figured it out. I use Automatic.app to automatically download stuff via RSS. I updated to the new beta version and its only been happening since then. I've gone back to the stable release and it seems to have been fixed. Thanks for the ideas!