Inefficient iChat Video Connections

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Bubbasteve, Aug 10, 2007.

  1. Bubbasteve macrumors 65816

    Bubbasteve

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Location:
    Charleston, IL
    #1
    Hello everybody (Hi Doctor Nick)

    I was wondering if anybody had / has the same problem I have with iChat

    I'm currently running on a WiFi connection and everytime I try to video chat with somebody running on a Mac it seems like the connection starts off great and then suddenly drops.

    I'm assuming it has something to do with the WiFi connection but I have more than sufficient bandwidth speeds and I can't get myself to believe that in this technologically advanced world Apple wouldn't fully support WiFi to WiFi video chatting connections (since that capability is one of the many strong points of getting a Mac in the first place)

    If anybody has had a similar problem and knows how to fix it so I can maintain an efficient connection with my friends / family then please PM me or better yet reply in this thread.

    Thanks!
     
  2. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #2
    Is this with both/either your iMac and/or Powerbook?

    Is is when both/either you/others initiate the videochat?

    Have you tried another videochat client like Skype?

    Try repairing disk permissions (in Disk Utility)...
     
  3. Bubbasteve thread starter macrumors 65816

    Bubbasteve

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Location:
    Charleston, IL
    #3
    I haven't tested it with my Powerbook

    Both ways have shown the same results

    I have not I'll be sure to try it but I would prefer iChat

    If all else fails I will
     
  4. Bubbasteve thread starter macrumors 65816

    Bubbasteve

    Joined:
    Dec 23, 2004
    Location:
    Charleston, IL
  5. ECalmon macrumors newbie

    Joined:
    Feb 27, 2008
    #5
    Same Problem

    I've been having the exact same problem on my MacBook!
    and everywhere I look I can not find a solution.
    I as well have a much high connection speed then would be required.
    I'm shocked to see that no one else seems to be having this problem.
     
  6. Texas04 macrumors 6502a

    Texas04

    Joined:
    Jul 2, 2005
    Location:
    Texas
    #6
    If you have comcast as an ISP it is them, not you.

    Comcast advertising extremely fast speeds until you use it for more then 20 seconds. After that they drop you to a speed slower then dial up! It is ridiculous!


    Get rid of them... go ATT or Verizon.
     

Share This Page