Installation failed - No Recovery can be created

Discussion in 'Mac OS X Lion (10.7)' started by alecmcmahon, Jul 20, 2011.

  1. alecmcmahon macrumors regular

    Joined:
    May 18, 2007
    Location:
    Woodbridge, NJ
    #1
    Well, today has been sucky... I wanted to upgrade to lion from 10.5.8. But i couldnt, so I had to buy snow leopard first, download all those software upgrades. Then download lion, - now lion wont install.... 60 dollars later.

    Giving me an error message about no recovery can be created:

    any ideas?

    the apple site doesnt seem to hve any info on this.

    [​IMG]
     
  2. tunghua macrumors newbie

    Joined:
    Jul 20, 2011
    #2
    I do have Snow Leopard 10.6.8, but I still have exactly the same problem.
     
  3. alecmcmahon thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 18, 2007
    Location:
    Woodbridge, NJ
    #3
    well, i upgraded to 10.6.8 with snow leopard


    problem solved by:

    disk utility:

    repair disk permissions

    and i deleted my boot camp partition.

    installed fine then on.
     
  4. btbrossard macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Location:
    Chicagoland
    #4
    Same here - could not install with the boot camp partition.

    Since I haven't used boot camp in over 6 months, I removed the partition and ran the installer again.
     
  5. mototek macrumors newbie

    Joined:
    Jul 21, 2011
    #5
    I had the same problem during the initial install attempt. I simply went to system preferences > Users and groups > log in items. Unchecked all except iTunes. Restarted the install and it went without a hitch. I did not have to touch the bootcamp partition. However, the bootcamp partition is not recognized now that Lion is installed. I was weaned from Windows over a year ago, and I haven't used the feature much and I am not going to bother with a an update either.
     
  6. echo44 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 21, 2008
    #6
    any one find a solution?
    I have boot camp partition but i need to keep it for work!
    I have tried doing a disk repair nothing seems to help
    I am surprised more people have not run into this?

    I have no user groups in my preference?
     

Share This Page