Installed Airport extreme..SLOW

Discussion in 'Mac Accessories' started by ramw5p, Nov 2, 2010.

  1. ramw5p macrumors member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    #1
    Ok, just installed the latest AirPort extreme base station...in a PC, xp. Had a Lynksis n router before, so this should be an upgrade. Got it installed, just use the step by step guide, choose passwords etc. Works fine..but, speed is terriable. On the iphone 4 i get between 9-50 kbps tops. If i use the "guest" network i set up i get 50-100 kpbs. In fact it is so slow that the www.4g-speed.info times out half the time and just gives up trying to measure. On the old router, exact same location i got 150-200 kbps. I am not computer savy, so i dont know how to diagnose..any help woul be apreciated. Thanks
     
  2. lieb39 macrumors 6502

    lieb39

    Joined:
    Mar 17, 2005
    Location:
    Melbourne, Australia
    #2
    What are your settings on the Airport? Type, channel, etc.
    Your network could just be conflicting with an existing network resulting in the slow speeds.
     
  3. ramw5p thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    #3
    I dont know the answer

    Like i said, i am not a tech person. I just set it up using the airport air base agent...it did all the work. I dont have any other networks running, it is in a house. How do i change the channel?? thanks, i apreciate it..it is really slow.
     
  4. ramw5p thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    #4
    Any ideas???

    Any ideas apreciated. My guest network [default from airport setup] runs 3 times faster then my main....any thought apreciated.
     
  5. purd002 macrumors member

    Joined:
    Jan 29, 2008
    #5
    Are you only having speed issues on the iphone 4? Or is it on any wireless device?
     

Share This Page