Installer Not Responding

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Masquerave, Jan 17, 2008.

  1. Masquerave macrumors newbie

    Joined:
    Jan 17, 2008
    #1
    Hello all,

    Terribly sorry if this has been posted a billion times before, but the forums are huge and I'm running out of time today and would like this issue to be resolved ASAP.

    I'm trying to install a program called Ventrilo on my mac (V 10.4.11) straight from the website (www.ventrilo.com). I can download the OSX file to my desktop using Safari or Firefox, but once it gets there and unzips (unpacks, whathaveyou), Installer pops up, bounces a bit, then instantly closes.

    I have no idea what's going on, so any help is more than appreciated.

    Thank you for your time,
    ~Masque
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    Is it the client or the server? What sort of Mac do you have? :)
     
  3. Masquerave thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 17, 2008
    #3
    Whoops!

    Sorry to not have included that information!


    I'm running an iMac build 8S2167,

    2.16GHz Intel Core 2 Duo processor
    1GB 667MHz DDR2 SDRAM memory

    I'm attempting to install the client software.


    Again, sorry for not including this sooner. Thanks for the help!
     
  4. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #4
    No need to apologise mate. :)

    Press CONTROL and click on the download. What does it say is being used to open it?
     
  5. Masquerave thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 17, 2008
    #5
    Installer is the default program used to open the unzipped pkg file.
     
  6. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #6
    ...And is it in your Utilities folder, or has it been moved?
     
  7. Masquerave thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 17, 2008
  8. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #8
    Weird. If you create a new user account in System Preferences, does the installer work there?
     
  9. Masquerave thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 17, 2008
    #9
    Nosir, the problem is the exact same if I install and download it on another account.
     
  10. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #10
    Damn. Do you have any other packages you can test Installer with? :)
     
  11. Masquerave thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 17, 2008
    #11
    I don't...

    Could you point me to a quick download to try out?
     
  12. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #12
    There are many that come as part of the system. Just run a search for PKG and see what comes up. Don't actually install the item, but check to see if Installer opens correctly. :)
     
  13. Masquerave thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 17, 2008
    #13
    Hmm.

    Very interesting! Installer doesn't work, period.

    Same results if I search for a PKG file and try to open it, Installer will open very briefly then immediately close. Looks like That's the real issue, I'm going to try to re-download and install installer.
     
  14. Masquerave thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 17, 2008
    #14
    Trying to update Installer has failed, as Installer is not functioning. Dunno what I was thinking.

    A long time ago, I managed to uninstall iChat. I did some snooping and found that one of the only ways to get it back was to use my system disks. Is that the solution here?
     
  15. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #15
    Yeah, and you may need Pacifist to find and extract it. Best of luck!
     

Share This Page