Installer Problem

Discussion in 'iPod touch Hacks' started by Bitter, Mar 3, 2008.

  1. Bitter macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    #1
    Ever since I updated to Installer 3.01, I cannot download anything. It would start to install and then crash. What should I do? I need help ASAP.
    I posted on a ton of places about it, but no one has an answer =/



    Bitter.
     
  2. swearbymac07 macrumors member

    Joined:
    Dec 13, 2007
    #2
    Upon pressing Download:

    Press Clear Queue

    Or if it says as well Remove from Queue, do that too.

    Then press Download

    Then Install

    and then it should work.
     
  3. Bitter thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    #3
    That isn't the problem. I know how that works, and I do not get a download failed message anyway. Installer crashes when I download anything.



    Bitter.
     
  4. swearbymac07 macrumors member

    Joined:
    Dec 13, 2007
    #4
    hmmmm....maybe restore and re-jailbreak?

    it sounds like Installer corrupted on arrival (the COA Bug)
     
  5. Bitter thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    #5
    AHH, i would do anything not to re-jailbreak.

    Do you think i could reinstall Installer? Would that delete any apps and stuff I have?



    Bitter.
     
  6. swearbymac07 macrumors member

    Joined:
    Dec 13, 2007
    #6
    Umm i think u can because I did, im not sure though, cos I did it by accident.

    Are you on Mac OS X?

    or Windows?
     
  7. Bitter thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    #7
    Windows Vista


    EDIT: I went to reinstall Installer, and it says I don't have enough space. So the problem is I need to install BossTool to move my apps so I have space again. But I can't install anything through Installer, how would I go about installing BossTool without Installer?


    Bitter.
     
  8. swearbymac07 macrumors member

    Joined:
    Dec 13, 2007
    #8
    Hmm.....i dont really know much about Windows Vista, as I am running from a Mac. What App did u use to JB?
     
  9. swearbymac07 macrumors member

    Joined:
    Dec 13, 2007
    #9
    Is BSD Subsystem still installed? if not re-install that and see how it goes. that was what was wrong with mine, so I found out after re-JB'ing.
     
  10. Bitter thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    #10
    UGHH

    OK so I can update packages, but not download new ones. I am so puzzled. I deleted a few sources too, and I thought that would work, but no luck.

    ALTHOUGH, I just downloaded a BSD Subsystem fix...that worked fine. So why wont anything else work?



    Bitter.
     
  11. swearbymac07 macrumors member

    Joined:
    Dec 13, 2007
    #11
    I recommend uninstalling BSD Subsystem Fix, as I have left mine untouched. And i am on 1.1.4. Uninstall that and try again. I really am trying to help you.
     
  12. Bitter thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    #12
    I really appreciate your help. I feel like we are making progress.

    I just downloaded Drummer and it worked fine! Maybe this is a sign of things to come. I just deleted a bunch of jiggy stuff that i never use, and then just downloaded Drummer, and it worked!

    BUT, it crashes when I tried to install Apache PHP web server.
    So I am not sure what that means. Does it mean that I am down to only a few MB left for apps to install on my iPod? and the Drummer app took up what was left after I made room, which is why I can't download anything else now?



    Bitter.
     
  13. swearbymac07 macrumors member

    Joined:
    Dec 13, 2007
    #13
    That is very likely the reason. Not enough space left.

    There is a method to swap the Jailbreak to the 7GB partition. I don't know it.

    Cheers!
     
  14. Bitter thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    #14
    Alright I was able to finally SSH to my iPod. How do I use BossTool without installing it through Installer?
    I need to move my apps and all so I can have free space.


    Bitter.
     
  15. Bitter thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    #15
    ANYONE?
    I need to run BossTool without getting it through installer ASAP.



    Bitter.
     
  16. captnmorgan macrumors newbie

    Joined:
    Mar 6, 2008
    #16
    try reinstalling installer by going into installer and going to uninstall -installer -reinstall.

    if there isnt enough room, delete some apps or sources
     
  17. Bitter thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    #17
    I somehow was able to install BossTool randomly today. So I got it to work. This topic can be closed.



    Bitter.
     

Share This Page