Installing Leopard on my g5 Power Mac

Discussion in 'macOS' started by bwylde01, Jun 28, 2009.

  1. bwylde01 macrumors newbie

    bwylde01

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Location:
    London
    #1
    Recently my G5 powermac had it's boot drive fail. So now it's sitting in the corner doing nothing, looking miserable. But I have 2 new hard drives for it - 300gb and 500gb ready to install.

    What do I do now? Is it as simple as buying 'Leopard install discs' from Apple and installing fresh and everything is back to normal? Is this as simple as I am imagining?

    Also, is there only 1 type of leopard install disc package? Someone once told me that imacs Leopard install discs are different to Powermacs who are different to Mac Mini's???? Surely not?
     
  2. Shake 'n' Bake macrumors 68020

    Shake 'n' Bake

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Location:
    Albany
    #2
    Just go to the Apple store and buy a Leopard install disc. Install as you normally would.

    That person was talking about the discs that come in the computer's box, not the retail. The ones in a computer's box are specific to that model computer. The retail discs can be used on any Mac that meets the specs.
     
  3. bwylde01 thread starter macrumors newbie

    bwylde01

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Location:
    London
    #3
    Shake 'n' Bake - you are the man! Thanks for the quick reply :)
     
  4. Shake 'n' Bake macrumors 68020

    Shake 'n' Bake

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Location:
    Albany
  5. old-wiz macrumors G3

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Location:
    West Suburban Boston Ma
    #5
    make sure your powermac meets the hardware requirements for Leopard - CPU speed, memory, etc.
     
  6. Stachelsk macrumors regular

    Joined:
    Dec 17, 2008
    #6
    It's a G5 PowerMac... he'll be fine.
     

Share This Page