Installing windows 2003 on MBP 2010

Discussion in 'MacBook Pro' started by Iphone3gs, Feb 2, 2011.

  1. Iphone3gs macrumors 6502

    Joined:
    Jun 10, 2009
    #1
    I'm struggling to install the cd can someone please advise.

    Hoping I can get it sorted otherwise I may need to use a PC.

    I would like to do my assignments on my MacBook pro.

    Need to install MATHCAD software which has to be installed on windows xp/7.
     
  2. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #2
    How are you struggling with the cd? Can you not put it in the drive?
     
  3. shyam09 macrumors 68000

    shyam09

    Joined:
    Oct 31, 2010
    #3
    ummm my guess is he is trying ot run windows programs on OSX?

    but we need more details, what exactly are you doing?
    you mention its windows software, but you are not mentioning if you are using bootcamp/virtual OS?

    to run windows software you can try WINE (you can run SOME windows apps on OSX), Bootcamp (windows on your MBP, must restart and boot into windows), or Virtual Machine (can run Windows and OSX simultaneously)

    so what exactly are you doing?
     
  4. mikeo007 macrumors 65816

    Joined:
    Mar 18, 2010
    #4
    Are you sure you want to use a windows server software to run applications? Are you planning on using Bootcamp to dual boot your computer?
     
  5. Iphone3gs thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 10, 2009
    #5
    Bootcamp assistant I am trying to use.

    I may need to restart.

    I did try partitioning my mbp but that option is not in the settings anymore
     
  6. Iphone3gs thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 10, 2009
    #6
    Boot camp assistant:

    How do i partition My MBP?

    Iv opened boot camp...then?
     
  7. Iphone3gs thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 10, 2009
    #7
    http://manuals.info.apple.com/en/boot_camp_install-setup.pdf

    Partition is complete.

    I partitioned 100Gb for Windows.

    Im stuck on the installation part:

    It states insert your windows installation disck

    32 bit windows XP
    Windows Vista or
    Windwos 7

    Iv got a microsft 2003 cd would this work?

    as its not recognising?
     
  8. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #8
    Boot Camp Assistant won't see the cd properly. Just put the cd in the drive and restart the Mac while holding the Option key. Then choose the Windows cd. Once you start the installation process, make sure you pick the correct partition.
     
  9. Iphone3gs thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 10, 2009
    #9
    Option key what does that look like please?

    Im not an expert on Mac...still kind of a begginer
     
  10. Iphone3gs thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 10, 2009
    #10
  11. murdercitydevil macrumors 68000

    murdercitydevil

    Joined:
    Feb 23, 2010
    Location:
    california
    #11
    I can see this ending with Windows 2003 (?) getting installed over OS X and a new thread being made.
     
  12. shadowbird423 macrumors regular

    shadowbird423

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Location:
    Chapel Hill
    #12
    For your own sake, book a Genius Bar appointment and ask them to do it. I dont want to see you lose your info...
     
  13. ale500 macrumors regular

    Joined:
    Jul 9, 2007
    #13
    You may also try a virtual machine. There are 3 of them available and you do not need to repartition your hard disk.
     
  14. Iphone3gs thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 10, 2009
    #14
    The genius bar is not for repais only?

    They are willing to install?

    What if you have a copied cd? From. Friend? Will they still do it?
     
  15. Iphone3gs thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 10, 2009
    #15

    You were :windows xp is installed and I think MAC OS X IS wiped off.


    I will be booking an genius appointment on the weekend.

    It's been a nightmare to partition it's not an easy task...

    Had to get someone else to help me too.

    Just hopeeverythibg I did delete I have it in my mail somewhere.
     
  16. Fubar1977 macrumors 6502a

    Fubar1977

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Location:
    North Yorkshire, UK
    #16
    If you hold down option whilst booting does it give you a choice of boot drives?
     

Share This Page