International iChat videoconference issues

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Tallest Skil, Sep 28, 2008.

  1. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #1
    Hey, all. I've made two threads on this issue before, so third time's the charm, I guess.

    I'm in Ireland for a semester, my mom's in Indiana. iChat videoconferencing doesn't work from here. It didn't work in Killarney, it worked at our apartment in Galway (yay!) but it doesn't currently work from Greystones.

    That's what I currently get as part of the error when it doesn't connect. I have total access to all parts of both local networks, but no control over the in-between parts.

    Any ideas, guys? Thanks.
     
  2. mathcolo macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Location:
    Massachusetts
    #2
    Does your modem/router/gateway have NAT enabled? You may need to port forward in order for iChat to connect correctly.

    You may also be interested in checking the Mac OS X Firewall, third-party firewall software or hardware, and even your modem/router/gateway's firewall.

    Good luck, mathcolo
     
  3. Tallest Skil thread starter macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #3
    Hey, thanks for the reply.

    I... don't know how to do that. Could you elaborate?
     
  4. Tallest Skil thread starter macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #4
    Sorry about the double post. Okay, the router here is a Linksys and I don't know how to be sure that the ports are open... do I need to disconnect and reconnect? Do I need to open the ports on my computer and the router itself? Thanks.
     
  5. Samarium macrumors 6502a

    Samarium

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    @ home.
    #5
    Well. I don't know how to specifically solve your problem but another way of A/V would be using Skype. Skype is the best program in that matter.
     
  6. mathcolo macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Location:
    Massachusetts
    #6
    May I ask the model of Linksys router you have? thanks
     
  7. Tallest Skil thread starter macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
  8. mathcolo macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Location:
    Massachusetts
    #8
    Hi again...

    This is a guide on how to port forward for your router. Unfortunately I just realized it isn't that hard and could've just pointed you to portforward.com... oh well:rolleyes:

    Regarding the numbers to put into that: See this Apple support article.

    If you need any further assistance, feel free to post again. I'll be watching here for a while.
     
  9. Tallest Skil thread starter macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #9
    WOO! Thanks so much, man. Exactly what I needed.
     

Share This Page