Internet Connection Not Working Anymore: Macbook. Please Help

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by candychunk, Nov 19, 2007.

  1. candychunk macrumors member

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Location:
    Cali
    #1
    My internet connection last night was slow, then I kept losing the connection. I tried connecting back, but as I did, I think I changed something in the setting, I dont know what I did. Now the airport icon says im connected by when i try to open any web browser, it wont connect. It says im not connected. When I go to system preferences > network; status is on, under it says "AirPort has a self-assigned IP address and may not be able to connect to the Internet."
    ... i think it has something to do with DHCP? i really dont know...

    How can I revert to the default setting? Should I use the provided CD? (my macbook's a little over than 2 weeks)...

    I have DSL, linksys, att yahoo

    can anyone PLEASE HELP!!! i need the internet for my homework (im using a desktop right now)
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
  3. ArmyKnight12 macrumors 6502

    ArmyKnight12

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Location:
    Here
    #3
    That has happened to me, I think but I reset the router and it worked.
     
  4. Macky-Mac macrumors 68030

    Macky-Mac

    Joined:
    May 18, 2004
  5. candychunk thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Location:
    Cali
    #5
    by resetting, you mean? just unplug it? or do the installiation again?

    should i unplug it first then reset? or reset then unplug? coz i did both at different times and didnt work... could you tell me exactly how you did? :confused:

    also, does this always happen to macs? coz i dont really enjoy reinstalling the router to our main computer :(

    thanks, really appreciate it
     
  6. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #6
    I mean that all you have to do is take the power from the router for thirty seconds to a minute, and then plug it back in. If this works, then it's not a Mac problem so much as a router one. :)
     
  7. candychunk thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Location:
    Cali
    #7
    i tried it but didnt work... now im connected through an ethernet cable... so thats how im using my macbook these past few days :(

    i read somewhere to use that ethernet connection and use the IP # and/or change some digits... i think the last 2 digits? so basically, just pick an IP manually... i tried it a couple of times but didnt work... what exactly do i have to change in the IP? how about the subnet mask? router?

    this sucks :mad:
     

Share This Page