Resolved "Invalid SIM" in factory unlocked 4s with working PayGo SIM

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by seventoes, Jan 9, 2012.

  1. seventoes, Jan 9, 2012
    Last edited: Jan 9, 2012

    seventoes macrumors newbie

    Joined:
    Feb 5, 2008
    #1
    Hey guys,

    Just got my factory unlocked iPhone 4s and I'm trying to activate it with a SIM card that's working fine in a PayGo phone. When I plug the SIM into the iPhone it tells me "Invalid SIM" in the top left, and "SIM Failure" when I boot the phone up. Is the MicroSIM cut bad or is there something else I'm missing?
     
  2. petrucci666 macrumors 6502a

    petrucci666

    Joined:
    Apr 30, 2009
    Location:
    Los Angeles, CA
    #2
    It's probably the SIM that's at fault. Are you in the US or another country?

    My best guess would be just try another SIM card because the one you have is probably faulty. The carrier recognizes what phone you are using through the phone's IMEI so that SIM card probably will not work with the iPhone. But then again, we need more information to tell you what to do.
     
  3. seventoes thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 5, 2008
    #3
    I'm in the US, but it looks like you were right. I had another SIM laying around (bought one on eBay, one came with the GoPhone), but I was hesitant to try it until I knew exactly what was wrong. I went ahead and activated that SIM card and plugged it in, and it looks like I'm up and running!

    Thanks! :D
     
  4. petrucci666 macrumors 6502a

    petrucci666

    Joined:
    Apr 30, 2009
    Location:
    Los Angeles, CA
    #4

    Great that it worked out!
     

Share This Page