iOS 4.3 and Hide My Ass PPTP b0rken

Discussion in 'iPad' started by ssajous, May 17, 2011.

  1. ssajous macrumors member

    Joined:
    Sep 13, 2007
    #1
    I am a HMA subscriber because I live in Europe for my work and I have to get my Netflix. It works great on my MBP, and before I got my iPad 2 I read that people were using the PTPP with success on the device. I get mine, in comes iOS 4.3.x and PPTP stops working on the iPad. Has anyone else experienced this? Has anyone found a work around yet?

    Here is the thread on the HMA site about this issue:
    http://forum.hidemyass.com/showthread.php?tid=2879

    Thanks
     
  2. WorldIRC macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2005
    #2
    Does your cellular provider require you to pay for VPN access.

    In Canada, Rogers / Fido / Bell charges $5-10 / month EXTRA for VPN access to obtain a "routeable" IP address.
     
  3. steadysignal macrumors 6502a

    steadysignal

    Joined:
    Dec 21, 2010
    #3
    bastages.

    really? i hope this does not become a standard all over.
     
  4. WorldIRC macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2005
    #4
    It's not that it is a standard.

    Public IP's (those that are routeable) are not in a large abundance anymore. The solution was to assign all cell phones with Private, non-routeable IPs that could "look outward", but not have systems like VPN look back inward towards it. The result is VPN doesn't work.

    Public IP's are an optional service for many carriers.
     
  5. ssajous thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 13, 2007
    #5
    I am doing it over WIFI

    I can confirm that Hide My ass is the issue with iOS 4.3.x because this works perfectly fine with Overplay.

    Too bad
     
  6. WorldIRC macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2005
    #6
    Does Overplay use the same PPTP?
     
  7. sim667 macrumors 65816

    Joined:
    Dec 7, 2010
    #7
    I use PPTP to connect to a VPN I run at home and it works fine. I cant use it abroad tho :(
     
  8. ssajous thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 13, 2007
    #8
    I use L2PT with them actually
     
  9. WorldIRC macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2005
    #9
    Maybe that's why it works..different IP needs.
     
  10. WorldIRC macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2005
    #10
    Different IP provisioning when roaming, perhaps?
     
  11. sim667 macrumors 65816

    Joined:
    Dec 7, 2010
    #11
    I have no idea, I might try switching mine to L2PT
     

Share This Page