ios 5 wifi sync

Discussion in 'iPhone' started by homes2525, Jun 7, 2011.

  1. homes2525 macrumors member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    #1
    hey guys
    I have Ios 5 and itunes 10.5 but how do you get it to sync wirelessly as in the sync setting it says it will sync when my mac is available, but its on with itunes open

    has any one actually got it to work
    thanks
     
  2. M.a.r.k. macrumors member

    Joined:
    Oct 15, 2007
    #2
    i'm also net getting it to work.
    It kind of seems to only work if you plug in the phone, so it's not really wifi syncing...
     
  3. richxps macrumors 65816

    richxps

    Joined:
    Jun 9, 2008
    #3
    do you have your phone plugged into a power source ? I think you need that to sync wireless.
     
  4. Hart1583 macrumors regular

    Hart1583

    Joined:
    Jun 7, 2011
    Location:
    Peoria, IL
    #4
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/534.32 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8F190 Safari/6533.18.5)

    It only works plugged in via USB which is odd
     
  5. openendstraight macrumors regular

    openendstraight

    Joined:
    May 5, 2010
    Location:
    La Vegas
    #5
    Try searching before posting, that part of the update is not active yet.
     
  6. M.a.r.k. macrumors member

    Joined:
    Oct 15, 2007
    #6
    So no wifi sync in this beta yet....
    I remember seeing a video showing how cool wifi sync is so I guessed they already implemented it...
     
  7. opdoraya, Jun 8, 2011
    Last edited: Jun 8, 2011

    opdoraya macrumors newbie

    Joined:
    Jun 8, 2011
    #7
    IOS 5 WiFi Sync

    I am also facing same. itune 10.5 not sync on wifi with iphone 4 installed with IOS 5.Though when sync by usb now u can use iphone & sync going in back ground is this wifi sync.
    in photos apps there is no places tab after album,events,faces why this
     
  8. rick snagwell macrumors 68040

    rick snagwell

    Joined:
    Feb 12, 2011
    Location:
    oceanside, ca
  9. 2Southern macrumors member

    2Southern

    Joined:
    Aug 11, 2009
    #9
    But some still say, that the wifi sync is working... without the need of a usb cable (i know that the iphone needs to be connected to a power source).

    i can not get it to work... the snyc button on my iphone is grey all the time... i can press sync only when connect the iphone via usb to a mac. but again, thats not wifi...
     
  10. to1986 macrumors regular

    Joined:
    Oct 15, 2009
    #10
    wi fi sync is not active in beta 1!!!! I hope the larger font helps people understand this
     
  11. johndallas999 macrumors 6502a

    johndallas999

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Location:
    Seattle
    #11
    works fine but you have to have it plugged into the charger. Kinda pointless unless they make it work without a cable thou....
     
  12. shandyman Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #12
    You're not using wifi sync as its not active. Unless you're backing up to the cloud. It's in the dev notes that it's not currently enabled
     
  13. Daveoc64 macrumors 601

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Location:
    Bristol, UK
    #13
    Exactly.

    I think this highlights the fact that a lot of the people who have installed the iOS 5 Beta are not developers as they would know that they should READ the release notes before installing the beta!
     
  14. shandyman Suspended

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Location:
    Dublin, Ireland
    #14
    I think those that have it and claim its working are confusing it with backing up to the cloud, or have the cable plugged into the machine and manually syncing from the device as that's the only time that button works
     
  15. mdmcghie macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2011
    #15
    Wifi Sync Works!!!

    Go to this link. It works the same way for pc. However, keep in mind that no matter what you still will have to connected to a power outlet. But you can sync without actually being connected to your computer.


    http://support.apple.com/kb/PH2555
     
  16. iphone1105 macrumors 68020

    iphone1105

    Joined:
    Oct 8, 2009
    #16
    I wasn't and havent been connected to power and wifi sync works fine....
     
  17. Luke007 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2009
    #17
    Deselect 'Open iTunes... when... connected'

    Mac users:

    So here's the fix I came up with (iPhone 4S, iTunes 10.5, OS 10.6.8):
    Connect iPhone via USB
    Go into iTunes and select the iPhone under device
    Under Options, select "Sync with this iPhone over Wi-Fi"
    And the crucial part: DESELECT "Open iTunes when this iPhone is connected."

    It didn't work for me until I stumbled across the last part.
     
  18. kappaknight macrumors 68000

    kappaknight

    Joined:
    Mar 5, 2009
    #18
    It still doesn't work for me. My last sync was over 3 days ago.
     
  19. testerdennis macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2011
    #19
    Worked for me !!! thank you very much for this.
     
  20. Gillespie81 macrumors regular

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Location:
    Minnesota
    #20
    i have a problem, mine says computer not authorized but when i authorize it, it says it already is. so i cannot sync to it under wifi or cable. what could be the problem.
     
  21. vahighland macrumors member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Location:
    Atlanta
    #21
    Is wifi sync suppose to sync the calendar/contacts?
     
  22. steelecan macrumors member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #22
    Yes Yes Yes! He solved it. It worked for me. Thanks a lot!
     
  23. cienzod macrumors newbie

    Joined:
    Oct 20, 2011
    #23
    Lion quirk

    I tried this and was really hopeful, I had this all working on 10.6.8, with iPhone 4, 3GS and iPad 1. After i upgraded to Lion, I noticed that WiFi Sync had stopped. The crucial thing for me is that I have my iMac hard wired via Ethernet. I enabled WiFi on the iMac and now I'm back to WiFi sync.

    Looks like Lion acts as the router for WiFi sync, whereas Snow Leopard is normal and allows your home router to do the thinking...I suppose they'll get it right in Lion sooner or later!

    :)
     

Share This Page