iOS 6 3G toggle?

Discussion in 'iOS 6' started by Sone3D, Sep 8, 2012.

  1. Sone3D macrumors member

    Sone3D

    Joined:
    Oct 1, 2011
    #1
    Wirelessly posted

    I have looked for that and see people saying is gone and people saying it went back.

    Will iOS 6 have the 3G toggle in settings?
     
  2. wharzhee macrumors 6502

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Location:
    texas
  3. Sone3D thread starter macrumors member

    Sone3D

    Joined:
    Oct 1, 2011
  4. inselstudent macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 27, 2012
    #4
    I'm not sure but maybe it depends on what kind of iPhone you have. On my iPhone 4 the option is there, maybe it's not on the 4s? Could someone with a 4s try it?
     
  5. wharzhee macrumors 6502

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Location:
    texas
    #5
    i use an iPhone 4S.
    I do remember that this option was missing. but not sure which version.
     
  6. Sone3D thread starter macrumors member

    Sone3D

    Joined:
    Oct 1, 2011
    #6
    Wirelessly posted

    I'm asking for an iPhone 5. So I think it is a bit soon for that.
     
  7. cinek macrumors 6502

    Joined:
    Mar 12, 2011
    #7
    if I remember correctly IOS 5 beta also had 3g toggle but they removed it for the final release, so it being in ios6 beta doesn't mean anything
     
  8. Sone3D thread starter macrumors member

    Sone3D

    Joined:
    Oct 1, 2011
    #8
    Wirelessly posted

    I'm asking for an iPhone 5. So I think it is a bit soon for that.
     
  9. dave8209 macrumors member

    dave8209

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Location:
    Providence, RI
    #9
    Can anyone confirm that has an AT&T iPhone 4S that the 3G toggle is back
     
  10. Gav2k macrumors G3

    Gav2k

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #10
    It's the carrier file that enables the option not iOS
     
  11. ben824 macrumors regular

    Joined:
    Jul 12, 2012
    Location:
    GA
    #11
    I have an AT&T iPhone 4S 32GB running iOS 6 Beta 4 and I can confirm that the 3G toggle is not present. There is a toggle for cellular data but specifically 3G it is not, so its all or nothing. This may have something to do with the fact that the iPhone 4S on AT&T is running "4G" so having a 3G toggle would seem to be contradictory. For anyone that may be confused here reading this the iPhone 4S "4G" on AT&T is not what many consider to be REAL 4G as in LTE 4G. The iPhone 4S is HSPA+ which AT&T markets as "4G" but really its more like 3.5G since is only 2-3X faster than regular HSPA 3G. 4G LTE however, is MUCH faster, often 10X faster and potentially more since this technology has the room to expand. LTE 4G is expected to be used in the iPhone 5.

    So to re-cap, AT&T iPhone 4S does not have a 3G toggle. Most likely due to the fact that it is supposed to be "4G" so a 3G toggle would contradict that point so it has an all or nothing cellular data toggle.
     
  12. bbfc macrumors 68030

    bbfc

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Location:
    Newcastle, England.
    #12
    I am on a 3G-only network in the UK and the 'Enable 3G' toggle is not on my iPhone 4. I know people on other networks who have this option. It is all down to the carrier.
     
  13. Gav2k macrumors G3

    Gav2k

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #13
    Which is what I said! Lol

    I too am on 3 if I pop my O2 card in the toggle pops up.
     
  14. ManuCH macrumors 6502

    Joined:
    May 7, 2009
    Location:
    Switzerland
    #14
    I am on a Swiss carrier and I have the 3G toggle on my iPhone 4S.

    Fun fact: when I was in the US roaming in AT&T, the toggle was still there, but the text changed to 4G instead of 3G. If I disabled it, I had EDGE only.
     

Share This Page