iPhone iOS 7.1 Phone Restart Issue!

SRLMJ23

Contributor
Original poster
Jul 11, 2008
2,068
1,002
Central New York
I have noticed since installing iOS 7.1 that when I restart my iDevices it takes FOREVER for them to restart.

When I restart my iPad Mini Retina, it seems it takes A LOT longer than it used too. I timed it, and from the time I see the Apple Logo, it take my iPad Mini Retina 21.40 seconds to get to the main pin number screen.

When I restart my iPhone 5 (iOS 7.1) it takes from the time I see the Apple Logo to the main screen, 32.71 seconds. I know that this is definitely a bug in iOS 7.1!!! My devices NEVER have taken this long to restart.

I mean, my iPad Mini Retina has the newest chipset Apple has to offer and 21.40 seconds seems absolutely way too long and a bug in iOS 7.1!

Please, if anyone else is experiencing this, report it here and then we can all get together and send Apple a bug notice.

If anyone has experienced this and found a resolution, please let me know.

Thank you so much in advance!
 

John T

macrumors 68020
Mar 18, 2006
2,115
6
UK.
Yes! I found that too in my iPhone 5. Seems to take a few clicks of the restart button to get the Apple logo on the screen. The first time it happened I thought something was seriously wrong!
 

Mystic Eddy

macrumors regular
Sep 19, 2008
196
13
Staffordshire, UK
What's wrong with waiting half a minute for your phone to boot to a useable state? It'd only affect you if your turn it off after every call/message. Most of us leave the thing on indefinitely.
 

zorinlynx

macrumors 603
May 31, 2007
5,674
6,701
Florida, USA
You folks really dig hard to find stuff to complain about, don't you?

I guess it just shows how reliable and relatively bug-free iOS is. If "it takes almost 30 seconds to boot up" is your biggest complaint.

Yay iOS!
 

AppleRobert

macrumors 603
Nov 12, 2012
5,638
1,102
When started from a completely turned off state, I notice my Air takes awhile but I never timed it.

I'm not sure if it was much different before 7.1 though. It isn't enough to insinuate a bug! Maybe it needs time to fully reveal its galore. Maybe I should power up one of my android tablets and see how long that takes and I still wouldn't get the glory I do from the Air. :)
 

SRLMJ23

Contributor
Original poster
Jul 11, 2008
2,068
1,002
Central New York
Okay, I guess I went too far with saying it could be a “bug.”

I had never times my devices before either, however, like I said...I noticed after installing 7.1 it was definitely slower. I never said anything about making it a huge issue and returning devices over it.

I was just curious if anyone else had noticed it, that is it I guess.

Sorry for the wording problem with “bug.”