iOS 7.1 screen unresponsive after unlock

Discussion in 'iOS 7' started by burritolove, Mar 12, 2014.

  1. burritolove macrumors member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    #1
    So after updating to iOS7 on a 5S, when i unlock my phone there is about 3 or 4 second delay before anything is responsive, like a lag before i can open an app, or type, or anything, even the home button doesn't do anything until the 3/4 seconds is over.

    i scanned through a few of the first pages and didn't see anything about this. is this a common or known bug yet?
     
  2. Merkie macrumors 68020

    Joined:
    Oct 23, 2008
    #2
    3 or 4 seconds is a really long time. Are you sure it's that long?
     
  3. burritolove thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    #3
    true, closer to 2 seconds but definitely not the instantaneous nature of the last 7.0xx
     
  4. C DM macrumors Westmere

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #4
    Pretty sure it's at the very least no different than any of 7.0.x updates as the delay was always there in those, and is generally somewhat faster for most which overall speed improvements when it comes to animations/transitions in 7.1.
     
  5. marvz macrumors 6502a

    marvz

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Location:
    Berlin
    #5
    It's the same speed as before if not faster. So it's an individual problem and therefore you should set up your iPhone as new.
     
  6. shortyfilms macrumors newbie

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Location:
    Germany
    #6
    hi burritolove, i have the same problem on my 5s with 7.1
    sadly there is no fix (but restore - not tested): https://discussions.apple.com/message/25167567#25167567

    greetings from germany
     
  7. shortyfilms macrumors newbie

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Location:
    Germany

Share This Page