iOS 8 GM Did they break instant Hotspot

Discussion in 'iOS 8' started by Anijake, Sep 12, 2014.

  1. Anijake macrumors 6502

    Anijake

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Location:
    Brooklyn, NY
    #1
    On Beta 5 my iPhone was always listed on my iPad mini retina above the Wi-Fi spots now on the golden master it just shows up as a Wi-Fi and does not stay permanently affixed and now I have to turn on my iPhone and go into personal hotspot in order for the iPad to see it just like previous to iOS 8 if they break it?
     
  2. TommyA6 macrumors 65816

    Joined:
    May 15, 2013
    #2
    I can't get it to work either
     
  3. gglittle macrumors regular

    Joined:
    Oct 26, 2012
  4. Jalu macrumors member

    Joined:
    Mar 1, 2004
    #4
    Not working for me, either.

    At least, on my iPad Air. My old iPad mini cán succesfully connect to my iPhone with instant Hotspot.

    All devices running iOS8.0 GM.
     
  5. Skika macrumors 68030

    Joined:
    Mar 11, 2009
    #5
    The thing i hate the most is, that being on the same wifi network is needed for it to work. I mean seriously? The fact that im on wifi means there is very little chance i need a connection to the internet from my phone.

    Very stupid.
     
  6. That-Guy macrumors 6502a

    That-Guy

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Location:
    UK
    #6
    Wait what?!?!

    You need to have the devices connected to a wireless network?

    I thought you just needed wireless and Bluetooth switched on for it to work?

    If that really is the case it's a pointless feature!
     
  7. Anijake thread starter macrumors 6502

    Anijake

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Location:
    Brooklyn, NY
    #7
    Ok call me stupid. Bluetooth was not on on the rMini. Now working.
     
  8. Jalu macrumors member

    Joined:
    Mar 1, 2004
    #8
    No, you don't have to be on the same WiFi network. For as far as I know, just having both devices logged in with the same Apple ID and having Bluetooth on is all that's required.

    Still can't get it to work on my Air, though.
     
  9. Spytap macrumors member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    #9
    I can *sometimes* get it to work, but only if both devices are already connected to the same wifi network - which again means I probably don't need a hotspot. If I turn off wifi on iOS 8, it stops working or being available. MBA 2013 and iPhone5S.
     
  10. jclardy macrumors 68040

    jclardy

    Joined:
    Oct 6, 2008
    #10
    That is definitely not true...it uses bluetooth when your device is nearby. I know because I have my wifi off on my iPhone and my iPad is listing it under personal hotspots (Without having personal hotspot on.)

    That said, it is still not working for me.
     
  11. Jalu macrumors member

    Joined:
    Mar 1, 2004
    #11
    That is ofc. quite logical, since the Personal Hotspot feature needs wifi to be on.

    However, both devices need nót be on the same wifi network. That would more or less defeat the point of a personal hotspot.
     
  12. Anijake thread starter macrumors 6502

    Anijake

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Location:
    Brooklyn, NY
    #12
    Still does not work. Worked well on beta 5. But no longer. Using a rMini and a iPhone 5.
     
  13. Vegasryn macrumors 6502

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Location:
    Las Vegas, NV
  14. Enjoylife1788 macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2011
    #14
    It used to work earlier then I restored my iPad as new and now it's broken. I have the same Apple ID on both.
     
  15. andyw715 macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 25, 2013
    #15
    So is bluetooth just used for the discovery and turning on hotspot on the phone? or is it also the hotspot connection?

    hope not.
     
  16. Spytap macrumors member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    #16
    Thus far I have only been able to set up personal hotspot through my MBA when both are on the same network. When my iPhone wifi is on but on a separate network, it will not appear as an option.
     
  17. xero9 macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 7, 2006
    #17
    Was working for me on beta 5 but now with the gm it's no longer working
     
  18. fivedots macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 29, 2011
    #18
    The former. Just discovery.
     
  19. sparky1499 macrumors regular

    sparky1499

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Location:
    Glasgow, UK
    #19
    I'm reverting my iPhone 5 back to the GM to see if that sorts the instant hotspot issue.

    (i restored my iPhone earlier today)
     

Share This Page