ios 9.01 and background usage

Discussion in 'iOS 9' started by teabonesteak, Sep 26, 2015.

  1. teabonesteak macrumors regular

    Joined:
    Sep 10, 2014
    #1
    hi mr

    id like to think i know ios pretty well, but this has me a bit confused. there's something running (spinning activity circle next to wifi indicator) and i dont know whats causing it. here are some details

    1. new 6s
    2. upgraded to 9.01
    3. tried turning off background apps
    4. tried turning off location services
    5. tried turning off siri
    6. tried almost every combination of 3,4,5.

    the think keeps on going and will not stop. is there anything else i can try turning off? id like to figure out whats causing this drain. any help would be appreciated.
     
  2. Salvor Hardin macrumors regular

    Joined:
    Jun 24, 2013
    #2
    Have you tried turning off Safari in iCloud, that used to be a common solution to this kind of problem. If that doesn't work try turning off the rest of the apps in iCloud settings.
     
  3. C DM macrumors Westmere

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #3
    Perhaps some iCloud or iTunes or App Store sync is happening or updates being downloaded/installed?
     
  4. teabonesteak thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 10, 2014
    #4
    thanks for the reply guys. none of those worked! I tried looking at what app was using the most battery and in the top 3 was lock and home screen at 19%.

    not sure what's going on. ill try disabling EVERYTHING at once later this evening.
     
  5. Mlrollin91 macrumors G5

    Mlrollin91

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Location:
    Ventura County
    #5
    Hard reset. Hold home button and lock button down together for 10 seconds. I always do a hard reset after I update any of my devices. It kills off all background processes. Never have an issue doing it.
     
  6. teabonesteak thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 10, 2014
    #6
    sorry, but it was all me :( (or ios 9 ;) )

    one of the apps in a folder was hung up. not sure why and it didnt show up until i rebooted. it was waiting to update but for some reason couldnt. after deleting and reinstalling, the activity ring went away.
     

Share This Page