IOS6 ...rotation lock bug

Discussion in 'iPad' started by nightlong, Sep 28, 2012.

  1. nightlong macrumors 6502a

    nightlong

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Location:
    Australia
    #1
    Anyone else having this problem ... Rotation lock doesn't hold on my ipad2.
     
  2. Let's Sekuhara! macrumors 6502

    Let's Sekuhara!

    Joined:
    Jun 30, 2008
    Location:
    日本
    #2
    Perhaps accelerometer hardware problem coincidentally occurring around time of iOS 6 update?

    Having the hardware checked wouldn't hurt.
     
  3. neutrino23 macrumors 68000

    Joined:
    Feb 14, 2003
    Location:
    SF Bay area
    #3
    Works OK for me with an iPad 3. No change from iOS 5.
     
  4. nightlong thread starter macrumors 6502a

    nightlong

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Location:
    Australia
    #4
    Forgive my ignorance, but what does accelerometer hardware problem mean, and what do you check? I'm a very long way from an apple store!
     
  5. PortableLover macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Location:
    england
    #5
    This happened to me earlier.. It was on lock on landscape... and it was on potrait. It fixed itself when i deactivated it, and put it back on.. I will get the hardware checked however.
     
  6. nightlong thread starter macrumors 6502a

    nightlong

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Location:
    Australia
    #6
    Mine only does it when it has been turned off, it gets confused in start up and switches back and forth from landscape/portrait until I do, as you said, deactivate then lock again. Never did this in 5 or 5.1, so I think it is OS software issue ... It's not a great drama, just wondered if it was happening anywhere else. Have also had a few app crashes, and have 2 apps, a fotopedia and guardian photo app that have got stuck halfway in updating. I was going to hold off on updating iPad, but I will soon order iPhone and want to get these and my MacBook Air playing nicely together. Still have snow leopard on my iMac, so if it all gets too glitchy I can turn them all off and get some work rather than tech troubleshooting done on my snowy mac which is, has always been, so stable, doesn't know this word glitch.

    ----------

    Would appreciate if you would post here when you get your hardware checked. Thanks.
     

Share This Page