ip address conflict with time capsule

Discussion in 'Mac Accessories' started by jrranbrody, Jan 9, 2011.

  1. jrranbrody macrumors newbie

    Joined:
    Jan 9, 2011
    #1
    i have two mac computers. imac and macbook pro connected to a time capsule. but i get an error saying another device on the network is using your computer's IP address. i have tried restoring the tc to its factory settings and then configuring the network again and at the end of the process it tells me the same thing.. i have an att internet provider with speedstream modem. it was working fine two days ago but now i just cant get it to work.. i would appreciated if anybody would help me.thank you
     
  2. skorpien macrumors 68020

    Joined:
    Jan 14, 2008
    #2
    Are you obtaining IP addresses on your Macs automatically or are you setting them manually?
     
  3. jrranbrody thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 9, 2011
    #3
    Im getting them automatically.
     
  4. jenzjen macrumors 68000

    Joined:
    Aug 20, 2010
    #4
    Before you reset your TC, did you unplug/reset your ISP modem? I would do that first, as I'm assuming you have TC in bridge mode ? so your modem is causing the conflict since it handles IP addresses not the TC. If your TC is not in bridge mode, ignore what I wrote except for just resetting your ISP modem.
     
  5. SandboxGeneral Moderator

    SandboxGeneral

    Staff Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Orbiting a G-type Main Sequence Star
    #5
    Check out this >>other thread<< where we were just assisting another person with a similar issue.
     
  6. jrranbrody thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 9, 2011
    #6
    yes its bridge. i have not tried that with my modem. ill try it n ill let you know that happens. thank you.
     
  7. jenzjen macrumors 68000

    Joined:
    Aug 20, 2010
    #7
    Look at the thread Sand referred to above and follow the directions I left near the bottom of the thread.
     

Share This Page