iPad 2 - PowerPoint "Cannot Play Media"

Discussion in 'iPad Tips, Help and Troubleshooting' started by mxp331, Jun 9, 2015.

  1. mxp331 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 9, 2015
    #1
    I have a PowerPoint presentation that I have added to my iPad that has four different videos in it. Three of the videos play but one of them does not. The video that does not play is video #3. Please see below for full details on the videos. All videos are saved as .mp4 files.



    Video 1 Video - Length: 1m24s, frame width: 1920, frame height: 1080, data rate 7052kbps, total bitrate: 7210kbps, frame rate: 29/second

    Video 1 Audio - Bit rate: 157kbps, channels: 2(stereo), Audio sample rate: 48kHz



    Video 2 Video - Length: 35s, frame width: 1280, frame height: 720, data rate: 15210kbps, total bitrate: 15210kbps, frame rate: 29/second

    Video 2 Audio - None



    Video 3 Video - Length: 1m17s, frame width: 720, frame height: 480, data rate: 2975kbps, total bitrate: 3163kbps, frame rate: 29/second

    Video 3 Audio - Bit rate: 188kbps, channels: 2(stereo), Audio sample rate: 48kHz.



    Video 4 - Length: 1m32s, frame width: 1280, frame height: 720, data rate: 18934kbps, total bitrate: 18934kbps, frame rate: 29/second

    Video 4 - Audio - None
     
  2. mxp331 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 9, 2015
    #2
    This was fixed by using a video converter and lowering the audio bitrate. I had to change the video output to Mpeg 4 AVC (x264), the audio output to AAC (lav) 160 bitrate, and the output format to MP4 Muxer.

    Once I did that the video played in both the "Movies" app and in the PowerPoint presentation.
     

Share This Page