iPad data plan and roaming?

Discussion in 'iPad' started by OCDMacGeek, Mar 12, 2010.

  1. OCDMacGeek macrumors 6502a

    OCDMacGeek

    Joined:
    Jul 19, 2007
    #1
    Anyone have an educated idea as to how the iPad data plan will work hen you are roaming off the AT&T network? I live in Montana where there is no AT&T coverage. I'm debating with version of the iPad I should get. I am basically wondering whether I could roam on the data plan and use it in my home state.
     
  2. skubish macrumors 68030

    skubish

    Joined:
    Feb 2, 2005
    Location:
    Ann Arbor, Michigan
    #2
    Probably the same as the iPhone or any other phone on ATT. They won't let you continuously roam.
     
  3. Mactagonist macrumors 65816

    Joined:
    Feb 5, 2008
    Location:
    NYC - Manhattan
    #3
    Hopefully it will be unlocked and you can cut down a SIM card from a local GSM provider to fit.

    If you are constantly roaming, dont expect AT&T to keep your service active long. Most carriers will only allow a few hundred MB of roaming data usage in a month on their more profitable $50-60/month contracted plans. A $30/month non contracted plan must have even lower limits.
     
  4. zapp macrumors regular

    zapp

    Joined:
    Aug 23, 2003
    Location:
    Caribou,ME
    #4
    I roam constantly in northern maine, been doing it since the iPhone came out, never a word from at&t.
     
  5. skubish macrumors 68030

    skubish

    Joined:
    Feb 2, 2005
    Location:
    Ann Arbor, Michigan
    #5
    For how long at a time? Just a couple of days and then back to ATT's network?

    We are talking about sustained roaming. Something like 3 months roaming without being on their network. Or if your phone/data usage is costing them too much money that you become unprofitable for ATT they will drop you like a bad habit.

    And to answer another question, the iPad is unlocked some you could use it on a different GSM carrier.
     
  6. lokerd macrumors 6502a

    lokerd

    Joined:
    May 2, 2010
    Location:
    Beaumont
    #6
    Should roaming be turned on?

    In the cellular data settings tab, should I have it turned to on? I have the unlimited plan. Will it cost more to do data roaming?

    Thanks!
     

Share This Page