iPad loses wifi briefly, every 60 seconds

Discussion in 'iPad' started by sfditty, Jun 11, 2010.

  1. sfditty macrumors regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    #1
    I can watch it on a clock app- every 60 seconds, I loose wifi- or at the least the wifi icon disappears- every 60 seconds. Not 61, and not 59, but 60. It stays out for only a fraction of a second (maybe 1/2 a sec). This is just an annoyance and a visual distraction. At first it would go away after I did a reset, but that doesn't seem to work anymore. Has anyone here experienced anything like this? I'm using an airport extreme router, and my iPhone does not have this problem.

    [Edit] The sixty second interval has been going on for a couple of months, but looking at it again, it's not as well-defined as I used to think it was- more like 45 seconds right now.
     
  2. pondie84 macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 28, 2008
    #2
    Yes it's a documented problem and Apple claims a fix is on it's way. That was some time ago though.
     
  3. j3yq macrumors 6502

    j3yq

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Location:
    Iowa
    #3
    Lol I've seen like 3 of these threads today....I don't think they will do anything till ios4
     
  4. sfditty thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    #4
    Cool, thanks for the prompt reply.
     
  5. pondie84 macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 28, 2008
    #5
    For the record it doesn't seem to be so frequent for me. It only happens maybe a couple of times a day. That being said I'll be glad to not have it happen again whenever them fix does come.
     
  6. harry*333 macrumors 6502a

    harry*333

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #6
    I have a similar problem except it jumps down to the smallest bar, beforejumpingback up to full strength without any change it loading speed
    Though it doesn't happen as often a every minute
     
  7. Errk! macrumors 6502

    Joined:
    Mar 6, 2006
    #7
    Posted this in another (similar) thread, but I was having the same issue but with wifi dropping every 5 minutes or so, but only at home. I was using a Netgear router and every single other wifi I connected to worked fine. I replaced my Netgear router with a Linksys and haven't had an issue since.
     

Share This Page