iPhone 2G Unlocking(I've searched)

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by statofmotion, Jul 8, 2009.

  1. statofmotion macrumors member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    #1
    I own a 3G iPhone which is amazing! I keep it in pristine conditions and don't like taking it places where I know it might get messed up i.e beach or snow. Now a lady friend of mine had the iPhone 2G and I told her I would buy it off of her but she insisted I just have it because she has no use for it. It is a little beating up but I really don't care.
    So here is my question...How(If I can) can I unlock the 2G iPhone so i can just swap out my 3G sim card into both phones but still use my 3g plan and not have to use the 20$ data plan. Is this even possible? I ask because i have taken out my sim from my 3g and used it in a old LG phone but when i put that same sim in the 2g iphone, it wants me to activate it??

    Any help would be great!!!
    :apple:
     
  2. impulse462 Suspended

    impulse462

    Joined:
    Jun 3, 2009
    #4
    For some reason putting a sim from a 3G to a 1st gen iphone doesnt work, but the other way it does..not sure why.

    But you will need to unlock the iphone using a program called redsn0w 0.8 (or 0.7)

    you then will need too bootloader files 3.9 and 4.6 which helps flash the baseband and your phone will become unlocked.

    Simply just download those two files (search google its there) and run redsn0w, follow the directions and you should be good.
     
  3. r6girl Administrator/Editor

    r6girl

    Staff Member

    Joined:
    Sep 6, 2003
    Location:
    Massachusetts
    #5
    This has worked from me. Both the SIM cards from my iPhone 3G and iPhone 3GS have worked in my first-generation iPhone, which I unlocked using Pwnage before 3.0 and recently redsn0w.

    statofmotion: iClarified has a great unlocking guide for the first-generation iPhone here.
     
  4. impulse462 Suspended

    impulse462

    Joined:
    Jun 3, 2009
    #6
    Well when i tried my 3G sim in my 1st gen phone it worked, but when it wasnt unlocked i didnt get any service..but when i put my sim from my 1st gen into the 3g which wasnt unlocked it worked..maybe its just me i get terrible luck when it comes to technology
     
  5. Enigmafan420 macrumors 6502a

    Enigmafan420

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Location:
    Puget Sound, U.S.A.
    #7
    That hasn't been my experience. If you use the pwnage tool (if you are a Mac user) you can use it to unlock the phone permanently and activate it without going through iTunes.

    Once you do this, ANY sim should work-I have placed my AT$T 3G sim in a 2G phone, as well as a Rogers PPD and a T-Mo sim and all worked fine.
     
  6. Enigmafan420 macrumors 6502a

    Enigmafan420

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Location:
    Puget Sound, U.S.A.
    #8
    If it was locked I could see that being an issue as the 2G came out before AT$T had widespread 3G network.

    Once it is unlocked though, you should be able to use any sim.
     
  7. statofmotion thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    #9
    Hmm for some reason the Pwngetool would not work but the Redsnow app worked perfectly and did exactly what i wanted, thank you all! Now i can switch my 3g sim into the 2g or 3g whenever!!!
    :apple::D
     

Share This Page