iPhone 3.0 iPod app Crashing

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by Pennyroyal, Mar 30, 2009.

  1. Pennyroyal macrumors member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    #1
    Hello Macrumors,

    I've been having this issue since I woke up this morning. Yesterday I had no issues, and after charging for about 8 hours while I slept, I woke up to find my iPod app not working. When I tap iPod, the white screen comes up, and then it just exits back to the home screen.

    It is strange in that I didn't do anything to break it. It just sort of, stopped working.
    My YouTube works flawlessly, and everything else has been relatively bug free (with the exception of some lag here and there.)

    I'm afraid to restore because I've heard that restoring from pre-3.0 backups will break the YouTube.
     
  2. aok1975 macrumors 6502

    Joined:
    Mar 11, 2009
  3. Pennyroyal thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    #3
    I've restarted and rebooted several times, the problem is yet unsolved.
     
  4. Pennyroyal thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    #4
    I've decided to just restore and see what happens. Worse comes to worst I can revert to 2.2.1

    Not that many people care but I'll keep updating to let everybody know if this is a viable solution
     
  5. Pennyroyal thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    #5
    I followed the instructions given to my by my developer friend.
    She told me to shift-click on restore, and load the 3.0 software.
    After doing that the iPod worked without issue.

    I am now restoring from the backup of my phone.
     
  6. Mikey B macrumors 65816

    Mikey B

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Location:
    the island
    #6
    I had that problem a couple of times and just syncing to my iTunes library would fix it.
     
  7. ronm3xico macrumors member

    Joined:
    Mar 4, 2009
    #7
    What I do is go to settings, general, about, and let it load all the songs to tell me how many I have. Then iPod app works fine, I think it's because it refreshes your itunes.db.
     
  8. Pennyroyal thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    #8
    Now I'm having a new more interesting problem.

    iTunes shows that I have about 5 igs used on music, but only one song is showing up on the ipod.app ><
     
  9. Pennyroyal thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 14, 2009
  10. kartik.pranky macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2010
    #10
    The same thing happened with me tooo... please help me with the same issue

    The same thing happened with me tooo...

     
  11. kartik.pranky macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2010
    #11
    Its working now...

    :D i got the solution, just sync again with ur iTunes library it ll start working again... lolzzzz
     
  12. DoodlyDoo macrumors newbie

    Joined:
    May 20, 2010
    #12
    I have the original problem. I am jailbroken and my iPod app doesn't work. So I restore and it works again, but then I jailbreak again and it doesn't work anymore.
     

Share This Page