iPhone 3 with no data plan

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by omrumors, Nov 16, 2012.

  1. omrumors macrumors newbie

    Joined:
    Nov 16, 2012
    #1
    Howdy,
    I want to set my daughter up with my old 3. AT&T told me I could add the line for $9.99. One of the guys said it will automatically charge me for a data plan.

    Is this true?
    Can I avoid it?
    I just want her to be able to make an occasional call.

    Thanks in advanced for sharing your knowledge.
    ~:)
     
  2. PsstGreek macrumors 68040

    PsstGreek

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Location:
    Tampa Bay
    #2
    No way to avoid it. AT&T will soon figure out you have an iPhone on your plan with no data service and automatically at it to your bill.
     
  3. omrumors thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 16, 2012
    #3
    other options

    PG.

    Thanks for your reply.
    Other geeks or greeks have some other options?
    ~:)
     
  4. Tyler23 macrumors 603

    Tyler23

    Joined:
    Dec 2, 2010
    Location:
    Atlanta, GA
    #4
    As far as I know, if an iPhone is active on a line it must have a data plan to accompany it. No way around this that I know of.
     
  5. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #5
    Yes, like others said.
    Its been like that snce 2008 when the iphone 3G came out.
    It needs a proper data plan on they will add one for you on post paid accounts.
    If you're using prepaid you will be fine.
    If you're on monthly plan they will detect it.
     

Share This Page