Iphone 4 5.0.1 tmobile unlock/jailbreak

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by aceapplenoob, Jan 16, 2012.

  1. aceapplenoob macrumors newbie

    Joined:
    Jan 16, 2012
    #1
    I'm a complete 'Apple/Iphone' noob. I've jailbroken Ipads and Itouch's before so I know the basics but thats about it and I really need some help.

    I recently bought this and I'm just waiting for it to get in the mail,

    http://www.gamestop.com/elect/cell-...-att-black-gamestop-premium-refurbished/98140


    now here is where I need help. My understanding is that only certain base bands can be unlocked.

    I want to jailbreak, and unlock it to work on Tmobile AFTER updating it to 5.0.1

    What steps, precautions, or things should I know? Can someone please help me?
     
  2. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #2
    Unlock is based on Iphone's baseband (modem firmware). So, look at your phone and provide the following;

    1. firmware version.
    2. Modem firmware.

    If your phone modem firmware (baseband) is 04.11, then you can't unlock it at all.
     
  3. aceapplenoob thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 16, 2012
    #3
    what are the chances of it being 04.11?

    Also are there certian basedbands that can only be unlocked GEVEY SIM?
     
  4. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #4
    If the phone you are getting is on 5.0.1, 99.9% it will have 04.11 baseband.
     
  5. b0bab0i macrumors regular

    Joined:
    Jan 10, 2012
    #5
    Gevey Sim can unlock anything under 4.11 i believe.
     
  6. aceapplenoob thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 16, 2012
    #6
    Thank you, all of you for the help.

    So i'm hoping that when my phone gets in the baseband will be anything lower than 4.11, and I might just buy a GEVEY SIM so I can be sure to unlock it.

    Afterwards, I just preserve the baseband by installing a custom iOS 5.0.1?
     
  7. geoff2005 macrumors member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    #7
    so pretty much if its updated to 5.0.1 it updates the firmware therefore it cannot be unlocked? are the dev teams working on an unlock for it? i want to be able to use the phone overseas with an overseas sim.
     
  8. b0bab0i macrumors regular

    Joined:
    Jan 10, 2012
    #8
    Yep.

    Yeah, if you did a normal update to 5.0.1, it will also update your baseband so it can't be unlocked yet. We have no idea if dev teams are working on it, I know they are working on jailbreaking 4S & iPad2(A5 processors)
     

Share This Page