Resolved iPhone 4 alternates between wifi and 3G

Discussion in 'iPhone' started by miamialley, May 14, 2011.

  1. miamialley, May 14, 2011
    Last edited: May 19, 2011

    miamialley macrumors 68030

    miamialley

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #1
    Suddenly my iPhone 4 alternates between Wifi and 3G. When at home, it sticks with wifi for maybe 8-10 seconds, then goes to 3G for 1-2 seconds, then back to wifi to repeat this cycle. It's never done this before. I'm using 4.3.3.

    I haven't tested it with another wifi network, but no changes have been made to the router and all other devices work as usual with the router. Thoughts?
     
  2. patp Guest

    Joined:
    Apr 10, 2008
    #2
    try turning airplane mode on/off. or maybe consider restore as new phone.
     
  3. miamialley thread starter macrumors 68030

    miamialley

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #3
    I'm hoping to avoid a full restore, but may have no choice.
     
  4. miamialley thread starter macrumors 68030

    miamialley

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #4
    Just reset the phone as new. I put in wifi password and the problem began immediately once again.
     
  5. iApples macrumors 65816

    iApples

    Joined:
    Mar 24, 2011
    #5
    This happens to me whenever my WiFi signal gets weak. It keeps switching back and forth between the two and was quite annoying.

    How is your WiFi signal on your device? Are you getting full reception?

    Maybe try and restart your WiFi router and see if that fixes the problem. A few weeks ago I actually had a problem where I wasn't able to connect to my WiFi signal at all, on any of my device. (PS3, laptop, iPod, iPhone) After a quick reboot it seemed to fix itself. Give it a try.
     
  6. miamialley thread starter macrumors 68030

    miamialley

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #6
    It gets full wifi bars. I'm in the same room as the router.

    I just did unplug and plug in my router and the problem seems to have gone away. Not sure why that worked, but it seems to have. Wish I had done that before I reset!
     
  7. iApples macrumors 65816

    iApples

    Joined:
    Mar 24, 2011
    #7
    Haha sorry I didn't post earlier. Glad it's fixed though. :)
     

Share This Page