iPhone 4 JB not sticking?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by JRAlexander72, Dec 29, 2011.

  1. JRAlexander72 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 29, 2011
    #1
    Hello guys,

    This is my 1st time posting here (obviously, lol) and I've run into an interesting situation:

    I have a brand new iPhone 4 with 5.0.1 out of the box. I tried to jailbreak it but it just reboots like normal. No Cydia, no anything.

    I've tried 6 times on the three different betas of Redsn0w that are out....

    it's a CDMA (Verizon) iPhone 4 to be exact. Not a 4s. Does anyone have any idea what it could be? Has anyone had this issue?
     
  2. Makaveli6103 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Location:
    Kansas City, MO
    #2
    Did you make sure to put it into DFU mode?
     
  3. JRAlexander72 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 29, 2011
    #3
    Indeed...it goes into DFU mode, and it appears to work like normal (I have an iPad which was jailbroken previously) but it never gives me an option to install cydia...just says waiting for reboot and stays there (redsn0w does, phones boots up normally)....maybe it's my iTunes? (10.5.2

    Or should I just tether jb it then apply corona?
     
  4. jredecop macrumors 6502a

    Joined:
    May 20, 2009
    #4
    Had this exact same issue on my buddies iPhone yesterday. I just give up.
     
  5. labman macrumors 604

    labman

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Location:
    Mich near Detroit
    #5
    did you select the install cydia option. I know it's a simple thing but worth asking.
     
  6. JRAlexander72 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 29, 2011
    #6
    The option never appeared.
     
  7. jredecop macrumors 6502a

    Joined:
    May 20, 2009
    #7
    exactly, i believe it hangs at detecting device or something like that. after the iPhone boots.
     
  8. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #8
    did you run it with windows 7 computer? It will not work, run it in xp compatible mode.
     
  9. JRAlexander72 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 29, 2011
    #9
    I've done it on mac and 7....so try xp compatible mode on the win 7 machine?
     
  10. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #10
  11. JRAlexander72 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 29, 2011
    #11
    Yeah I used all three....I'll post the results from using XP mode.

    ----------

    Ok so now my 7 machine isn't working :confused:

    any other ideas? should i just do a tethered jailbreak then apply the Corona patch?
     
  12. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #12
    You can do that too. I saw someone post in the hack section that he has successful of doing that.
     
  13. JRAlexander72 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 29, 2011
    #13
    ok let's see how it goes...

    ----------

    Yup that failed too.

    Gave the unrecognized build message......

    sooooo....do I just give up?
     
  14. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #14
    Now, I have to ask even you already clearly stated in your post that it is not a 4S. Are you sure it is not a 4S? because only 4S can't be jailbroken.... That is only my explanation.

    Can you go to setting and read the full firmware version of your phone?
     
  15. JRAlexander72 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 29, 2011
    #15
    Yup can definitely confirm as I went INTO the Verizon store to buy it lol:

    Model firmware: 3.0.03
    Model: MD439LL
     
  16. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #16
    What is the firmware version. Read the number in the (...) as well.
     
  17. JRAlexander72 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 29, 2011
    #17
    5.0.1 (9A405) which signifies it's an A4 chip in the phone I presume.

    I'm giving it a restore 1st to see how that works for me.
     
  18. JRAlexander72 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 29, 2011
    #18
    Ok that didn't work either.

    I'm practically over it. Hopefully something comes through for 5.0.2/5.1 or if there's another workaround, it will work on my phone.
     
  19. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #19
    Can you run redsn0w, but use the function that allows you to pick firmware first before proceeding. Obviously, with this option, you will have to locate/download 5.0.1 fw to your computer.
     
  20. JRAlexander72 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 29, 2011
    #20
    So just download a stock IPSW and place it to desktop right? should I do another restore?
     
  21. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #21
    don't need to do restore. You can also locate your phone firmware at the following location as well, hence you don't need to download again since it takes forever;

    On Windows XP :
    Documents and Settings\<User>\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates

    On Windows Vista/Windows 7:
    Users\<User>\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates

    On Mac:
    ~/Library/iTunes/iPhone Software Updates
     
  22. JRAlexander72 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 29, 2011
    #22
    MY MAN!!! FINALLY WORKED! thanks so much for helping me the entire time!
     
  23. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #23
    good job... Glad it works out for you. Enjoy your phone.
     

Share This Page