iPhone 4 MMS just doesn't work. Period.

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by StephenCampbell, Dec 14, 2010.

  1. StephenCampbell macrumors 65816

    Joined:
    Sep 21, 2009
    #1
    For some reason my blasted phone doesn't do MMS. It just doesn't. It'll hang on the "sending" stage for a while, and then give me the red circle with the exclamation mark next to it, and the option to try to resend the message. If someone else tries to send me a picture, it appears to send on their phone, but just doesn't show up in mine. The text just doesn't arrive. There's some blockage between my phone and MMS. The MMS is turned on in Settings, and I've reset network settings as well.

    Why is my phone doing this? It's a non-jailbroken phone running on AT&T, and I'm in one of the best cities for reception in the country.
     
  2. Mliii macrumors 65816

    Mliii

    Joined:
    Jan 28, 2006
    Location:
    Southern California
    #2
    del
    Not to be funny, but I assume you have turned on MMS Messaging AND then restarted your phone?
     
  3. iphone1105 macrumors 68020

    iphone1105

    Joined:
    Oct 8, 2009
    #3
    Get the latest carrier file, reset network settings, MROOGLE
     
  4. bid2ask77 macrumors regular

    bid2ask77

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Location:
    New York
    #4
    I had the same problem a while back and this worked for me.
     
  5. StephenCampbell thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Sep 21, 2009
  6. vincenz macrumors 601

    vincenz

    Joined:
    Oct 20, 2008
  7. StephenCampbell thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Sep 21, 2009
    #7
    I update through iTunes all the time...
     
  8. vachargerfan macrumors regular

    Joined:
    May 28, 2008
    #8
    Have you called AT&T and made sure that there isn't an MMS block on your phone?
     
  9. sdsvtdriver macrumors 65816

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Southern California
    #9
    do you have an iPhone messaging plan or one of the B2B text plans?
     
  10. TruckdriverSean macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 28, 2009
    Location:
    Texas, US
    #10
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/532.9 (KHTML, like Gecko) Version/4.0.5 Mobile/8B117 Safari/6531.22.7)

    I'd call AT&T.

    My brother in-law just got a Samsung Focus and after setup, texting just didn't work. Called AT&T and found out that the folks who sold him the phone (local Walmart) goofed up and didn't include a text plan or Internet service.
     
  11. StephenCampbell thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Sep 21, 2009
    #11
    Well, my whole family is on a family plan and we have the $30 unlimited family texting plan. It definitely works. We don't get charged additional for texts every month. I'm gonna call AT&T.
     
  12. KingMob16 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 10, 2010
    #12
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/532.9 (KHTML, like Gecko) Version/4.0.5 Mobile/8B117 Safari/6531.22.7)

    Make sure you're sending through your data and not through wifi
     
  13. iceterminal macrumors 68000

    iceterminal

    Joined:
    May 25, 2008
    Location:
    Dallas Tx.
    #13
    If you've updated through iTunes already, then you need to contact AT&T. I have a family plan as well as the unlimited data, etc. Yet still needed to have the clowns at AT&T fix our account so I could MMS from my iPhone. Even though the wife and kids could MMS on the account I could not.

    So you might want to change the title of the tread to:
    "MY iPhone 4 MMS just doesn't work. Period" :cool:
     
  14. DirtySocks85 macrumors 65816

    DirtySocks85

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Location:
    Wichita, KS
    #14
    MMS doesn't ever go through wifi.
     
  15. Opstech macrumors 6502a

    Opstech

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Location:
    California
    #15
    I had the same issue when I first activated the phone. called ATT and they had me do a complete reinstall. Reset the phone and then download the update again. It took forever!
     

Share This Page