iPhone 4 whirring while phone calls/at edge data transfer

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by snowleopard13, Aug 5, 2011.

  1. snowleopard13 macrumors regular

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Location:
    Austria
    #1
    My 7-month-old iPhone 4 has some Problems and I want to find out whether it is a software or a hardware problem. Maybe you guys can help me :)

    Everyone of you knows the sound, when you hold your iPhone near (older) speakers and a phone call/text msg arrives or if there is data transfer. All WITHOUT 3G/Wifi.
    Now comes the weird part. Since yesterday i have these exact sounds over my iPhone speaker(s). Both the speaker on the bottom and the speaker on your ear while making a phone call (with EDGE) which is very disturbing while talking. Also i get these sounds over the bottom loudspeaker while surfing in safari (-> data transfer over EDGE). All of this only appers when i have no 3G/Wifi connection.

    So... is this a hardware, software or maybe carrier problem? I never had these problems in the last 7 months.

    I called Apple, but he didn't know about that problem and told me to find out myself if it is a software or hardware problem and if it's a hardware one to call them again.
     
  2. snowleopard13 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Location:
    Austria
    #2
    little update:
    I tried my brothers iPhone 4 with the same carrier on the same places and also with EDGE. --> Silence. So it has to be a Software or Hardware Problem....

    Any ideas guys?
     
  3. enoC macrumors 6502

    enoC

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Location:
    Denmark
    #3
    Restore and set it up as new. If it's still weird, then it's hardware.
     
  4. snowleopard13 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Location:
    Austria
    #4
    restored and updated to 4.3.5 and still the same problem.

    So i just arranged a repair with Apple and i will post the outcome, when i get my phone back.
     
  5. snowleopard13 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Location:
    Austria
    #5
    so... i got a replacement. not much more to say other than it obviously was a hardware defect. kudos to apple for processing all this in just 3 business days.
     

Share This Page