iPhone iphone 4s restarted now stuck on ios6 screen/activation screen

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by asprings, Jun 9, 2013.

  1. asprings macrumors newbie

    Joined:
    Jun 9, 2013
    #1
    Hey guys,


    So. I jailbreak my iphone 4s months ago and I tried to download something from cydia now when I restarted the phone it went into a gray screen with iOS6, asks for a wifi connection and then tries to activate but fails and says the servers are down and to wait a few minutes. It has been like this for some time.

    I can still see my Verizon bars on top as well as my personal logo and wifi connection.

    I am freaking out and have been searching google and can not find any help.:confused::confused::confused:

    Please help my fellow iPhone lovers!
     
  2. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #2
    Reboot while holding in the volume up button to go to safe mode
    Remove the Cydia hack you downloaded
    Reboot
     
  3. asprings thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 9, 2013
    #3
    Still not working, it did get rid of the logo and when I reboot it, it says no service but comes back up again with the wifi logo on the top bar. but it still tells me to activate it and it still not recognizable on itunes.

    I tried DFU mode but itunes failed to restore....
     
  4. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #4
    If you try to restore to 6.0-6.1.2 it will fail anyway.

    Currently you can only restore to 6.1.3 and loose the JB.

    So does it boot up into safe-mode?
     
  5. asprings thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 9, 2013
    #5
    Yes. I hit restore and update on itunes and it does a scan and then fails and again says the server is either unavailable or down. I tried to reboot with the volume up key but that just took away the jailbroke logo and it seems any other tweaks i previously had.

    I just updated my iMac and tried again but no luck. Am I doomed??:mad::mad::eek:
     
  6. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #6
    So safe-mode works! All your jb tweaks will be disabled, however you can open cydia.

    Boot in safe-mode, open cydia and uninstall the troubled tweak.

    Do some reading up on JBing safe-mode and restoring.
     
  7. asprings thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 9, 2013
    #7
    Sorry, I thought safe mode and dfu mode are the same. I can't get into safe mode. Its either dfu mode or the iOS6/activation screen but it wont activate at all. It still won't let me restore on iTunes and I feel like there are probably no more options.. I havent used Cydia in months and the first time I go back to it to download something, my whole phone crashes.

    Its acting as if it completely blocked itself.
     
  8. dhlizard, Jun 9, 2013
    Last edited: Jun 9, 2013

    dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #8
    Thread starter,

    The idea here is to get rid of the Cydia hack that conflicted your phone.
    I re-read your responses and do not see you tried to get rid of the newest Cydia hack.
    Did you remove it ?

    My post came in after your last response.
    Holding the volume up button during reboot does not get you to safe mode ?
    The hack you attempted, was it from a trusted repo or a shady source ?

    What else did you do after the failed reboot you failed to advise us of (like your attempts to restore)
     
  9. asprings thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 9, 2013
    #9
    My phone wont let even get to the home screen so I have no idea how to do anything with cydia.

    It seems as if it was a new phone and wants to a new set up but only goes from a large iOS 6 image to choosing a wifi network and then activating but failing. Only says to try later.

    I just tried to go into safe mode again with no luck.
     
  10. Mrg02d macrumors 65816

    Joined:
    Jan 27, 2012
    #10
    Likely a shady source. This happened to me once... Had to restore. iOS 6.1.1 was still out though, so I kept my jb.
     
  11. nanolife macrumors 6502

    nanolife

    Joined:
    Sep 20, 2011
    Location:
    Pasadena
  12. asprings thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 9, 2013
    #12
    I tried to re install pda net when it restarted and gave me this ios6 screen. My cydia sources havent been working for a while now so thats why I havent been downloading anything and well there you go.


    I read that I have to change my host name on my mac. Anyone know if that could be it?
     
  13. asprings thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 9, 2013
    #13
    Decided to go into recovery mode and try from my old mac laptop.. and TADA! I was able to restore completely and my phone is fine.

    Do you think its safe to jailbreak again? As I am a newb and am a little afraid now!
     
  14. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #14
    First of all read up, apparently you don't have a clue what you are doing.
    If you restored your 4S in itunes you are on 6.1.3 which cannot be jailbroken.
     
  15. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #15
    Yea, your post #4 already explained this :rolleyes:
     
  16. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #16
    Always nice when they ask for help and just jump in head first instead of following advise or doing some research. :confused:
     
  17. asprings, Jun 10, 2013
    Last edited: Jun 10, 2013

    asprings thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 9, 2013
    #17
    Well excuse me my little Mac geeks... Relax and don't answer these posts if you are gonna be a little ______.:D:D:D:D:D:D:D:D

    ----------

     
  18. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #18
    Try it the otherway around you asks for help but are not following that advice, maybe next time don't ask for help.

    We don't mind helping people who are genuienly stuck, actually we do it all the time, for free and are happy when we can get somebody out of a tight spot.

    In any case i am done helping here!
     
  19. dabomb691 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 31, 2013
    #19
    This exact thing happened to me. Tried reinstalling PDAnet because it wouldn't initialize after repeated reboots. Ended up on this stupid activation screen and there's no way to bypass it. On my iPad now and there's no computers here with Internet access so I think I'm screwed for a while. Safe mode doesn't work
     
  20. darricksailo macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #20
    I bet you were missing the package "network-cmds" which is required for pdanet to work. I believe the developer recently updated the tweak to include this as a dependency but I'm not sure as I don't have it purchased
     

Share This Page