Iphone 4S (Sprint) No Service

Discussion in 'iPhone' started by rcfl33man, Oct 14, 2011.

  1. rcfl33man macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2011
    #1
    Anyone having issues getting their phone to activate with sprint? I have called talked to 3 different people.. have reset this stupid phone 6 times, I have been told to enter ##873283# at the phone pad and nothing happens.. been sitting on hold with Apple Care forever.......
     
  2. filmfanatic24 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 5, 2007
    #2
    I don't think anyone on this board has had a problem activating today.
     
  3. rcfl33man thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2011
    #3
    I know there were issues with ATT but havent heard of any with Sprint... not sure if I just got a defect or what.
     
  4. Saberj macrumors regular

    Joined:
    Jul 15, 2010
    #4
    Were you able to enter your IMEI code online and get it activated? That's where I'm running into an issue.
     
  5. rcfl33man thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2011
    #5
    No I had to call them.. they were able to assist there but the phone never "activated" on my end... Just says No Service.
     
  6. evq macrumors newbie

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Location:
    Waukesha, Wisconsin
    #6
    I’ve been having issues activating too. I got mine right at 8 AM CST. Still nothing. Just got off the phone with Sprint customer service (it thankfully works to call them and they recommended resetting the entire phone. I’ve tried that and still nothing. They said my number had been ported over just fine. No joy on my end though.
     
  7. rcfl33man thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2011
    #7
    Same here - just got off the phone with Apple Care. They say the phone is fine and it is normal that the phone says "No Service" until it is activated. So back to sprint I go.... let me know if you get it figured out and I will do the same.
     
  8. Fixmy59bug macrumors newbie

    Joined:
    Mar 12, 2011
    #8
    I did have this same problem with my phone.

    I activated online since I figured the call center would be swamped.

    After entering my IMEI number, I had to turn off the phone and turn it back on.

    about 30 seconds after it turned on, it found service and was good to go.

    Has anyone tried turning off the phone?
     
  9. GoGoGadget1 macrumors member

    Joined:
    Oct 14, 2011
    #9
    Had the same problem...

    I activated using the phone...no service.

    Then I went to Sprint's website and activated. At the last step when I was choosing a plan, it asked me to call customer service or initiate a chat.

    Even when chatting the CSR rep tried twice before we were able to get it activated. I had to power cycle multiple times even after the activation but finally they got it to work.

    Once activated, you'll receive a prompt saying "your phone is activated".

    Good Luck!
     
  10. rcfl33man thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2011
    #10
    What number did you enter? The one on the apple box? I enter what is on the apple box and it says it cannot find the code.
     
  11. kerbero9 macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2008
    #11
    is this a new activation or line upgrade? If it is a line upgrade turn off your old phone.
     
  12. Fixmy59bug macrumors newbie

    Joined:
    Mar 12, 2011
    #12
    Yes.

    On the bottom of your box, there is a sticker with a Part Number, Serial Number, ICCID, Bar Code and IMEI/MEID.

    It is the 14 digit IMEI/MEID number you want to use.
     
  13. rcfl33man thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2011
    #13
    OK thanks. I try that and it says invalid code.

    ----------

    This is an upgrade from my HTC Evo 4G. The new iPhone is listed on my account page but still no dice.
     
  14. kerbero9 macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2008
    #14
    Make sure the HTV Evo 4G is powered off.
     
  15. verwon macrumors 68030

    verwon

    Joined:
    Jul 26, 2011
    Location:
    Seattle
  16. brazil5376 macrumors member

    Joined:
    Jan 16, 2009
    #16
    Are you hitting talk after entering that code?
     
  17. rcfl33man thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2011
    #17
    Yes, the talk button highlights then goes away... after that nothing...
     
  18. pezasied182 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 3, 2011
    #18
    I didn't even have to activate my phone, just turned it on and it worked. I'm new to Sprint though so maybe that has something to do with it
     

Share This Page