iPhone 4S volume buttons...

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by bubulindo, Jan 20, 2012.

  1. bubulindo macrumors member

    bubulindo

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    Neither here, nor there...
    #1
    Hello,

    First of all, yes I have looked at the forums and have found people with similar problems, but none actually got a good reply.

    A few days ago I noticed that my iPhones hardware volume buttons work perfectly when I have my headphones on, however, when I get them off, the buttons stop working and whenever I push any of them, I only get the overlay logo of the speaker/ringer but no bar is showed on the bottom.

    If I start the Music application, the same happens, no volume control is displayed and if I swipe on the taskbar twice to the left, the control isn't there either.

    It's clearly not a button hardware fault since I can use them with the headphones on, it's not a speaker problem because I get my calls ringing the speakers, so what could be?

    Any of you guys has had this issue before?

    Thanks in advance for any help that you can provide.
     
  2. Gav2k macrumors G3

    Gav2k

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #2
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0_1 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A405 Safari/7534.48.3)

    Restart your phone. (power&home together)
     
  3. bubulindo thread starter macrumors member

    bubulindo

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    Neither here, nor there...
    #3
    Did that... still the same.
     
  4. gjb11 macrumors regular

    Joined:
    Jan 18, 2012
    Location:
    Indiana
    #4
    If you already tried a reset, you might want to take it to the genius bar
     
  5. bubulindo thread starter macrumors member

    bubulindo

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    Neither here, nor there...
    #5
    This is weird...

    I restored it as new yesterday, and it still showed the same symptom. Since I wanted to make sure that I would receive calls, I ringed it just to verify that it would still ring.
    After that I tried the button and it worked.

    Now, in the morning, when I woke up, the buttons wouldn't work anymore. It's definitely a software issue. A really freaky one too. :\
     
  6. robjulo macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 16, 2010
    #6
    Did you ever get a resolution, I'm having the same issue.
     
  7. bubulindo thread starter macrumors member

    bubulindo

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    Neither here, nor there...
    #7
    Nop. Still the same. Although I notice that when I plug it to the charger, it beeps and the sound comes back up.
     

Share This Page