Become a MacRumors Supporter for $25/year with no ads, private forums, and more!

iPhone 5 dropping cellular data

Jman13

macrumors 68000
Original poster
Aug 7, 2011
1,520
186
Columbus, OH
I've noticed over the past few weeks that my iPhone 5 seems to occasionally completely drop the cellular data network. Like, I'll have 2-3 bars of LTE, then all of a sudden LTE will disappear and it will not connect to ANY data network for a period of time. Sometimes I have to toggle airplane mode or something to get it to come back on. When it does, I usually have a strong signal. I've even been in the city with 5 bars and it'll just drop data to nothing. No 4G, no Edge. It's done it when I've been connected to HSPA as well, so I don't think it's an LTE only thing.

A toggle will get it back most of the time. It started off very sporadic, but I've noticed it occurring far more frequently of late (it happened at least 4 times yesterday). I never had any issues like this with my 4S, 4 or 3Gs. Does this sound like a potential hardware problem? A bug in 6.0.2, or possible odd carrier issues (AT&T)?
 

clarkb33

macrumors newbie
Dec 17, 2012
5
0
I'm having the same issue on my iPhone 5 with AT&T. Data intermittently drops out, even though it shows I have reception. I have to reset network settings to get it to come back. This happened before 6.0.2 and afterwards.
 
Comment

Aldaris

macrumors 68000
Sep 7, 2004
1,771
1,183
Salt Lake
I get it time to time here in Salt Lake City, usually have to toggle airplane mode to re-establish a decent connection.

Should note I'm on AT&T as well.
 
Comment

tvith

macrumors member
Nov 1, 2012
94
9
I've had this happen a few times with my Verizon iPhone 5. Noticed that even though I'm in a LTE area, just randomly it'll lose the LTE connection and then ends up with a circle as if it can't connect back to LTE. I have to turn the phone off and then back on. Happened to me in NYC yesterday, and happens here and there at work, in Yonkers (which is about 30-45min north of the city)
 
Comment

mkstretch

macrumors member
Sep 21, 2009
31
2
Long Island New York
I have a verizon iPhone 5 and it does the same thing it will show 3 or 4 bars but the LTE icon goes blank and shows no connection for about a minute. I get no circle at all it is just blank space next to the bars icon. Then it reconnects.
 
Comment
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.