iPhone 5 email not updating

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by cheezels, Feb 4, 2015.

  1. cheezels macrumors newbie

    Joined:
    Oct 21, 2014
    #1
    Hi all,

    Hoping someone could help with my email issue.

    Since Saturday, my email will not update.

    Strangely, I can still send emails, just not receive.

    It still works on my ipad though.

    My mail is yahoo (uk) and I've tried deleting and re entering the account, plus resetting the phone. My telco provider is Telstra (Australia) if that makes any difference.

    My iPhone and iPad settings are the same, so I'm a bit confused by this.

    I've updated to iOS 8, but this happened before the update.

    Any help appreciated
     
  2. cheezels thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 21, 2014
    #2
    Bump :)

    Can anyone offer any advice on this one, please?
     
  3. XT550 macrumors regular

    XT550

    Joined:
    Sep 30, 2014
    #3
    This can happen if you recently changed your password. Or could be a Yahoo glitch.
    I suggest you download the Yahoo mail app and see how that works.
     
  4. Natzoo macrumors 65816

    Natzoo

    Joined:
    Sep 16, 2014
    Location:
    Not sure where i am
    #4
    Use gmail lol, jk. I dont like how to check your mail on gmail you have to click all mail. But download the app or delete the account on the phone and then retype your password.
     
  5. cheezels thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 21, 2014
    #5
    Already tried deleting and re entering account details about a thousand times.

    Haven't changed password either.

    Have downloaded the yahoo app, as a last resort, but just want the iOS email to work.

    Jeez, it's frustrating :mad:

    If it's a yahoo glitch, why would it still work on my iPad?
     
  6. kolax macrumors G3

    Joined:
    Mar 20, 2007
    #6
  7. XT550 macrumors regular

    XT550

    Joined:
    Sep 30, 2014
    #7
    Go to your mail. Create a new folder. Move a dozen or so emails fm your inbox into the new folder. Refresh your phone. Check for mail.
     
  8. cheezels thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 21, 2014
    #8
    Not sure about the 2 step verification thing. My email just stopped updating for no apparent reason and without me fiddling with any settings

    Never had any issues before this and could merrily check emails from either my iPad or iPhone using the iOS mail

    After resetting the account there are no emails in the inbox but the folders are there.
     
  9. XT550, Feb 5, 2015
    Last edited: Feb 5, 2015

    XT550 macrumors regular

    XT550

    Joined:
    Sep 30, 2014
    #9
    iPhone 5 email not updating

    So, do you get "cannot connect to server" or is stuck on "checking" ending up with "updated last whenever"? Or probably in your case "update failed".
    You said you didn't fiddle with the password. Well, now would be a good time to do it.
    Change your password and see if that helps.
    Finally, try a different account, outlook, gmail -not recommended, to make sure the problem is not with the iOS/phone.
     
  10. cheezels thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 21, 2014
    #10
    Thanks for all the help and advice.

    Today, my email started working again! Haven't done anything to the settings. I'd actually given up with it a couple of days ago, but today, it just started working again.

    Does that point towards a yahoo issue, rather than my phone?
     
  11. rosario1990 macrumors regular

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Location:
    Dhaka, Bangladesh
    #11
    Switch off your mobile and on again. And login into your email. Let's see what happen there!
     
  12. XT550 macrumors regular

    XT550

    Joined:
    Sep 30, 2014
    #12
    Let's just say that most of the cases I've come across had to do with Yahoo accounts.
    Glad your mail is working again.
     
  13. jr866gooner macrumors 65816

    jr866gooner

    Joined:
    Aug 24, 2013
    #13
    My gmail did exactly this when I enabled two step authentication. Switched it off and it was ok afterwards!
     

Share This Page