iPhone 5 simple mobile no data use?

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by FinSmokesKush, Jan 22, 2013.

  1. FinSmokesKush macrumors newbie

    Joined:
    Jan 20, 2013
    Location:
    california
    #1
    i just recently unlocked my iphone 5 and put it on simple mobile but so far i can only make calls and text i cant use any data, anyone know why i cant use my apps or anything and if so what is the best pre-paid company to use for the 5 that allows me to use data?
     
  2. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #2
    You will need to install the correct apn settings to access data.
     
  3. FinSmokesKush thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 20, 2013
    Location:
    california
    #3
    i followed all the steps on their youtube video and no luck
    does it matter if the letters are capitalized?
     
  4. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #4
    Did you try installing one from this site on your iphones safari browser?
    unlockit.co.nz
     
  5. sudhir22 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 21, 2013
  6. FinSmokesKush thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 20, 2013
    Location:
    california
    #6
    yeah I tried that thanks, but all I'm getting is edge data connection -___-
    I even took the phone with me to work and the data hasn't changed no 3G anywhere, my co-worker has simple mobile too and he gets 4G on his galaxy
     
  7. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #7
    That's all you will get cause Simple mobile uses tmobiles network and that hasnt been fully updated yet to support the 3G bands utilized by the iphone. If you used a tmobile galaxy you too would get 3G/4G but not with any current iphone model.
    If you want 3G you should go with straight talk.
     
  8. Satnam1989 macrumors 65816

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Location:
    Illinois
    #8
    I seem to be on the same boat as you, I understand that I wont get 4G bc iPhone 5 doesnt have 1700 band but I am getting 3G and EDGE however nothing in safari ever loads.

    I have installed the apn profile from unlockit.co.nz as well as manually put in "simple" in the apn but no luck.
     
  9. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
  10. HiddenPuppy macrumors 6502

    HiddenPuppy

    Joined:
    Dec 31, 2011
    #10
    Have not looked for a while, but when I was doing this for Net10 service there were several choices and I had to try them one by one until I got the one that worked. Not sure about simple, since I don't have the iPhone I used for Net10 anymore.
     

Share This Page