iPhone 5 won't restore 1611-1603

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by Redsand187, Mar 18, 2013.

  1. Redsand187 macrumors member

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Location:
    Central Washington State
    #1
    I broke the screen on my iphone 5 so I tossed in a replacement. However, now the phone is stuck in recovery mode. I keep getting 1611. I followed the steps I found online about switching usb ports and all that jazz. I even switched from my MCP to my iMac. Then on the iMac I got a 1603. I removed the SIM as I also read often fixes the issue. Then it returned to 1611. :(

    It was working fine with the cracked screen. I don't think I messed up anything, it was a straight swap.

    Does apple still do the $199 replacements? :(
     
  2. charlituna macrumors G3

    charlituna

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #2
    It's $229 for an iPhone 5 but if by 'tossed in a replacmeent' you mean you did it yourself' beware. If they figure that out you are on your butt. You voided your warranty and you can't even buy a replacement. So be careful what you say to them about what happened.
     
  3. Redsand187 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Location:
    Central Washington State
    #3
    I'm going to swap the broke screen back in and see if that makes any difference.

    Is Apple the only one that honors the $229 replacement, or will AT&T or an Apple Authorized seller do it too? I'm a couple hours away, but I do need to bring my iMac in too. :(
     
  4. charlituna macrumors G3

    charlituna

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #4
    AT&T only covers if you have their insurance. As for a AAS, only if they are also an AppleCare iPhone service center cause that's the only way to get the parts
     
  5. Redsand187 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Location:
    Central Washington State
    #5
    Thank you for the fast response.

    I swapped the original screen back in, and was I able to restore the phone. I then put the aftermarket screen in and it worked perfectly. :confused: Maybe I didn't get a good connection. But it's working now. That's good enough for me. :D
     
  6. Miss.Crittie macrumors newbie

    Joined:
    Jun 10, 2013
    Location:
    Australia
    #6
    iPhone 5 restore error 1603

    Same deal here a client tried updating their phone after getting their screen repaired interstate whilst on holidays and whilst I did successfully get it to restore once it ended up freezing on the slide to unlock screen and after a hard reset I was back to where I started so I swapped the screen with a damaged genuine screen I had here and voila it successfully restored their new screen is now reinstalled but now I am concerned whether this will be a reoccurring issue with every update and also if it is happening to all ip5's that have had a screen replacement... I'm going to keep researching this issue myself for my own piece of mind if I find anything interesting I will update the thread :)
     
  7. MrMacMack macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 24, 2012
    #7
    Cool. Problem solved. :)
     

Share This Page