iPhone 6: Weather and Watch apps showing up in lower resolution?!?

Discussion in 'iOS 9' started by JerTheGeek, Aug 28, 2015.

  1. JerTheGeek macrumors 68000

    JerTheGeek

    Joined:
    May 15, 2014
    #1
    Im running the PB and I switched from a 5s to a 6, but on my 6, the Watch app and the Weather app are showing up like in a lower resolution, like as if they are scaled for the 5s or something. It's weird, anyone have this issue or low what is wrong? Could it just be a beta bug?
     
  2. batting1000 macrumors 604

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Location:
    Florida
    #2
    You seem to have answered your own question
     
  3. JerTheGeek thread starter macrumors 68000

    JerTheGeek

    Joined:
    May 15, 2014
    #3
    Ah ok, figured that's probably what it was. Hopefully it's nothing to do with my backup which was restored to this 6 via iTunes. But I'm sure it's just a weird bug. Should be ironed out in the GM I would hope! Does anyone else have this bug?
     
  4. lagwagon Suspended

    lagwagon

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    #4
    Can you post a screen shot? Weather app looks like it's scaled correctly on my 6 on PB 3. I wanna see the difference.
     
  5. batting1000 macrumors 604

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Location:
    Florida
    #5
    Should be fine come the GM but if not, a restore would fix it.
     
  6. lemimouth macrumors regular

    Joined:
    Feb 14, 2015
  7. JerTheGeek thread starter macrumors 68000

    JerTheGeek

    Joined:
    May 15, 2014
    #7
     

    Attached Files:

  8. lagwagon Suspended

    lagwagon

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    #8
    Strange. Definitely different than mine. It's just those two apps? Are you positive you don't have zoomed turned on in Settings > Display & Brightness > Display Zoom?
     

    Attached Files:

  9. JerTheGeek thread starter macrumors 68000

    JerTheGeek

    Joined:
    May 15, 2014
    #9
    Yep, it is set to standard.
    And an app such as notes shows up fine.
     

    Attached Files:

  10. lagwagon Suspended

    lagwagon

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    #10
    So weird. While it's probably too late in the beta cycle (since GM is probably already done.) I would report it in the feedback app if you haven't yet with the screen shots. But like batting1000 said l, it will more than likely resolve itself once you install the GM, which is very soon (or try reinstalling the beta now)
     
  11. JerTheGeek thread starter macrumors 68000

    JerTheGeek

    Joined:
    May 15, 2014
    #11
    I just sent the feedback. I also tried turning it to zoomed mode and then turning it back to standard, and it didn't change anything.
     
  12. The Doctor11 macrumors 603

    The Doctor11

    Joined:
    Dec 15, 2013
    Location:
    New York
  13. JerTheGeek thread starter macrumors 68000

    JerTheGeek

    Joined:
    May 15, 2014
    #13
    No. Gonna wait for the gm before I do anything drastic.
     
  14. dictoresno macrumors 601

    dictoresno

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Location:
    NJ
    #14
    No he means a hard reset as in hold down the power and home key together until the phone reboots itself.
     
  15. JerTheGeek thread starter macrumors 68000

    JerTheGeek

    Joined:
    May 15, 2014
    #15
    Oh ok, I thought that was a soft reset. Yes I have and it hasnt fixed the issue.
     
  16. dictoresno macrumors 601

    dictoresno

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Location:
    NJ
    #16
    Soft reset is just powering down the phone and on again.
     
  17. JerTheGeek thread starter macrumors 68000

    JerTheGeek

    Joined:
    May 15, 2014
    #17
    Ah ok thx!
     
  18. GreyOS macrumors 68030

    GreyOS

    Joined:
    Apr 12, 2012
    #18
    how do you know it's 'just' a beta bug when we haven't seen GM. it should be reported :)
     
  19. batting1000 macrumors 604

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Location:
    Florida
    #19
    Only makes sense. It's not present in iOS 8, or at least I've never heard of it. What's your explanation?

    No use in reporting it. GM is already done and being loaded onto devices in the factory as we speak.
     
  20. GreyOS macrumors 68030

    GreyOS

    Joined:
    Apr 12, 2012
    #20
    Bugs that are reported now but too late to be fixed in the GM can still be fixed in later releases.

    my point was it may not 'just' be a beta bug- it could also be in the GM and/or continue to be in iOS until Apple fix it, and reporting it may help get it fixed sooner. we can't tell whether Apple know about it already, so always worth reporting

    get me now? :)
     
  21. bmin1234 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2015
    #21
    @JerTheGeek, Is the problem solved? I have the same problem. I also restored my iPhone 6s from iPhone 5s backup (9.1 PB2), and weather and passbook apps are zoom in (other stock and 3rd party apps are fine). My guess is something is wrong with restoration, and I hope it'll be sorted out when I upgrade to next beta.
     
  22. JerTheGeek thread starter macrumors 68000

    JerTheGeek

    Joined:
    May 15, 2014
    #22
    Mine is back to normal I'm on 9.1 b1.
     
  23. bmin1234 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2015
    #23
    Did it go back to normal when you update to 9.1 b1? My guess is it happened during the restoration, and I'm expecting it'll be sorted out in the next update (not because it's specifically handled but updating reset some stuff).
     
  24. JerTheGeek thread starter macrumors 68000

    JerTheGeek

    Joined:
    May 15, 2014
    #24
    I believe so yes. I just updated OTA and they are normal now.
     
  25. JerTheGeek thread starter macrumors 68000

    JerTheGeek

    Joined:
    May 15, 2014

Share This Page