Become a MacRumors Supporter for $25/year with no ads, private forums, and more!

iPhone 6S & 12.1.3 - Data connection issues

c47v3770

macrumors member
Original poster
Dec 15, 2016
87
26
Has anyone experienced data connection issues on 12.1.3? LTE is very spotty and the phone is switching to "4G" which seems stable. I'm on Cricket (AT&T) in Houston. It could be tower work (haven't checked) but I'm wondering if anyone else is experience this? Resetting network settings didn't help.

Edit: according to the AT&T Mark the Spot app, there's a "technical issue" in this area so that may explain the connectivity problems.

Edit2: is the Mark the Spot app even up to date?
 
Last edited:

multimedios

macrumors member
Jul 31, 2015
33
6
Yes, I had that same problem with 12.1.2 and with 12.1.3, I did full restoration without backup and it did not help at all. I had to go back to 12.1.1 and everything is working correctly again.
iPhone 8 Plus in Mexico 4G -LTE
 
Comment

reiga

macrumors newbie
Nov 9, 2018
3
2
Yes, I had that same problem with 12.1.2 and with 12.1.3, I did full restoration without backup and it did not help at all. I had to go back to 12.1.1 and everything is working correctly again.
iPhone 8 Plus in Mexico 4G -LTE

same problems on iPhone XR, after updating to 12.1.2. sometimes its stuck on EDGE with full strengh but no data connection. after airplane mode it shows 3G full strengh and has a data connection.
 
Comment

Stiss

macrumors 6502a
Apr 18, 2009
867
567
England
A Forbes article appeared in my Apple News feed today which was a compilation of tweets sent to Apple Support about poor cellular and wifi performance on iOS 12.1.3.
 
  • Like
Reactions: FyerFyer
Comment

FyerFyer

macrumors 6502
Dec 14, 2015
290
74
After Apple has stopped officially selling or supporting(can’t remember which one) the 6s a few months ago it seems the updates they are continually making the phone worse. I have a 6s but it is slowly jamming and not being as responsive.
 
Comment

Minorite

macrumors 6502a
May 8, 2018
519
121
Poland
There was an issue with LTE in iOS 12.1.2, seems it moved to 12.1.3... Try to reinstall iOS (I guess you can do 'Update' first and try to keep data), this helped to several people on Reddit. p.s. Don't forget to make a backup before reinstalling!
 
Comment
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.