iPhone 7 Plus camera issues!

Discussion in 'iPhone' started by Dandandan65, Sep 26, 2016.

  1. Dandandan65 macrumors newbie

    Dandandan65

    Joined:
    Sep 1, 2016
    Location:
    Australia
    #1
    So I picked up my 7 Plus on release day and recently I have noticed that the amazing dual camera system is in fact not working at all. My facetime camera works perfectly fine but if I attempt to take a photo or video with the rear cameras it doesnt do anything but rather freezes on what the facetime camera was previously viewing.

    Does anyone else have this problem or know of a fix I can try before seeing apple?
     
  2. Relentless Power macrumors G5

    Relentless Power

    Joined:
    Jul 12, 2016
    #2
    Even if there was a fix, that's not acceptable. Have it replaced. To risky not to return it. The iPhone should not be experiencing this.
     
  3. Dandandan65 thread starter macrumors newbie

    Dandandan65

    Joined:
    Sep 1, 2016
    Location:
    Australia
    #3
    Ok. It start to work then all of a sudden yellow bars starting scrambling the screen but only when using the second 2x lense. I think the dual camera system isnt 100% right now
     
  4. wepiii macrumors 6502

    Joined:
    Sep 22, 2012
    #4
    Have you tried a hard reset? (Hold down power and volume buttons together until it restarts) coming from a 6S+ to a 7+ I've noticed that IOS 10 has a few more bugs in it than it does running on the 6S.
     
  5. Dandandan65 thread starter macrumors newbie

    Dandandan65

    Joined:
    Sep 1, 2016
    Location:
    Australia
    #5
    Its a problem with the new second lense because using the normal lense is fine but switching to second lense causes all sorts of problems.
     
  6. Markarian421 macrumors member

    Markarian421

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Location:
    SFBay
    #6
    I've seen nothing like that, you might have a defective camera module. I'd return it.
     
  7. rijc99 macrumors 6502a

    rijc99

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Location:
    FEMA Region 9
  8. Dandandan65 thread starter macrumors newbie

    Dandandan65

    Joined:
    Sep 1, 2016
    Location:
    Australia
    #8
    Just spoke to the Apple Support chat and they ran a test and it does infact have a faulty telephoto lense.
     
  9. sleepydinosaur macrumors regular

    sleepydinosaur

    Joined:
    Oct 31, 2009
    #9
    So did they say to return it? I'll get my 7+ tomorrow so I'm sort of stock piling problems
    And solutions before hand.
     
  10. Steve686 macrumors 68030

    Steve686

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Location:
    US>FL>Miami/Dade>Sunny Isles Beach>Condo
    #10
    Any problems=take it to Apple=solution=don't worry so much
     
  11. Dandandan65 thread starter macrumors newbie

    Dandandan65

    Joined:
    Sep 1, 2016
    Location:
    Australia
    #11
    Yes you just return it to the store you purchased it from because Apple gives special treatment to anyone that falls into trouble within the first 14 days of purchase. I returned mine and now my local store has stopped all other orders and put a hold so the first one in store is mine, which then pushes everyone else order back. I feel bad but would like a working camera.
     
  12. jetjaguar macrumors 68030

    jetjaguar

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Location:
    somewhere
    #12
    The only problem I have had with the camera is when I launch the camera app it takes forever before I can actually take a picture
     
  13. sleepydinosaur macrumors regular

    sleepydinosaur

    Joined:
    Oct 31, 2009
    #13
    Been playing with mine for 24 hours now and its great. So far I have none of the issues some have had. My only quirk is that, coming from a 5s, the 7+ requires a different tact in handling. Loving it so far.
     
  14. Stevo1006 macrumors member

    Joined:
    Sep 16, 2014
    #14
    I have same problem but not all the time.
     
  15. Aibocyrus macrumors 6502

    Aibocyrus

    Joined:
    May 26, 2015
    #15
    Most people aren't having any of these issues so if you haven't already taken it to the Genius Bar, you should go ahead and do that. It sounds like more of a hardware issue than a software issue to me.
     

Share This Page