iphone as remote / airplay issues

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by rizzjm3, Mar 13, 2011.

  1. rizzjm3 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 13, 2011
    #1
    Hi,

    I'm new to apple tv and I'm a big fan so far. Everything is working great so far with one exception. I'm having trouble with using iPhone as a remote and AirPlay. I am able to get these functions to work when I reset the atv2 but sometimes they do not work. I'm fully upgraded to IOS 4.3 in both atv2 and iphone4. Anyone else having this problem or should I exchange the atv2. It's not a problem with iPhone since I have two phones with same issue.
     
  2. EvilC5 macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Location:
    Hanover MD
    #2
    What router? And is home sharing turned on?
     
  3. 87am macrumors regular

    Joined:
    Feb 27, 2011
    #3
    Same issues here!!! On linksys E3000. Home sharing is switched on for all devices.
     
  4. ISO:HELP macrumors regular

    ISO:HELP

    Joined:
    Oct 23, 2006
    #4
    After some tinkering the xbmotec is working good..

    iphone remote workds good too...but I never update *****.....
     
  5. rizzjm3 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 13, 2011
    #5
    Yes all settings are correct- I have that option turned on with both devices ---my router is a medialink n router

    You think the router matters?
     
  6. EvilC5 macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Location:
    Hanover MD
    #6
    Probably not. Is the medialink dual band? 2.4 and 5? Just throwing ideas out.

    Are you sure you are on the same network? Ie, a wireless Verizon router hooked medialink so 2 networks?
     
  7. rizzjm3 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 13, 2011
    #7
    Dont think its dual band---just 2.4

    Sure its the same network---

    You think plugging the apple tv into the router instead of wifi would help?
     
  8. adbe macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 11, 2008
    #8
    Quite probably.
     
  9. profets macrumors 68040

    Joined:
    Mar 18, 2009
    #9
    I've been experiencing the same problems with AirPlay not showing up.

    -I have an Apple TV connected with ethernet.
    -Any computers on the network with ethernet will show Airplay (Apple TV) in iTunes.
    -As soon as I connect the computer to the network using wifi the Airplay ability disappears.
    -Any iPhones connected using wifi will not show Airplay.
    -Using the laptop or iPhone on a completely different network that has an Apple TV they both have Airplay work fine over wifi.

    Wireless access point on the network where Airplay doesn't work over wifi is a Cisco E3000. Its currently running simultaneous dualband with same SSID/security. Not sure how the iPhone 4 is connecting (which band/speed) so going to play around with it.

    Very annoying that Airplay doesn't work. All devices are visible to each other, no network/connection issues at all. I'd love to hear any feedback from others that experienced this at all.
     
  10. rizzjm3 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 13, 2011
    #10
    resolved

    My probelm has been resolved for now. I now have my ATV2 connected directly to my router instead of wifi. Also I downloaded the latest "Remote" app update. I haven't had this problem since I made these two changes.

    However I have had a couple of problems where ATV wouldn't show up on the screen and I had to reset. Seems like this little box isn't short of issues----but I'm not complaining...yet.
     
  11. profets macrumors 68040

    Joined:
    Mar 18, 2009
    #11
    Resolved mine last night as well.

    It was definitely an issue with wireless settings on the router. Played around a bit and then iPhones connected with wifi were able to see the Apple TV under Airplay.
     

Share This Page